Αυξημένη κατά 35% θα είναι η εμπορική κίνηση στην 5η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Κατερίνης, η οποία ανοίγει τις πύλες της στις 27 Σεπτεμβρίου. 


Αυτό υπογράμμισαν, σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην Κατερίνη, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου(δεξιά στη φωτογραφία), ο δήμαρχος της πόλης Σάββας Χιονίδης(αριστερά) και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κατερίνης, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου(στο κέντρο της φωτογραφίας).

Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης υπογράμμισε πως η αύξηση της κίνησης τόσο στην Έκθεση της Κατερίνης, όσο και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είναι σημάδι της βελτίωσης της πορείας της ελληνικής οικονομίας. «Σιγά – σιγά, φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ», είπε.

Την αύξηση των εκθετών που συμμετέχουν στην 5η ΕΒΕΠ – Κ. Μακεδονίας κατά ποσοστό που αγγίζει το 35%, αλλά και των τετραγωνικών μέτρων του εκθεσιακού χώρου υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου. 

«Φέτος τα δεδομένα είναι πολύ καλύτερα και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συμβολή του Υπουργείου και του Δήμου Κατερίνης. Η προσπάθεια του Επιμελητηρίου ξεκίνησε πολύ νωρίς, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να απομένουν μόνο 150 τ.μ. ελεύθερα από το σύνολο των 4.650 τ.μ., δηλαδή ποσοστό μόλις 3%», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου. 

Οι επιχειρήσεις που προέρχονται εκτός Πιερίας ξεπερνούν το 20%, ενώ όπως πρόσθεσε, τα τετραγωνικά μέτρα που πέρυσι είχαν διατεθεί για την παρουσίαση των παραδοσιακών επαγγελμάτων, φέτος έχουν διατεθεί στους εκθέτες λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Στα επιτυχημένα αποτελέσματα της συλλογικής δουλειάς και των συγκεκριμένων στόχων που υπηρετούνται με σοβαρότητα αναφέρθηκε ο κ. Χιονίδης επισημαίνοντας πως επιθετικές κινήσεις, όπως η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, αποτελούν την απάντηση στην κρίση. 

«Οι στόχοι μας θα είναι πάντα μεγάλοι, γι’ αυτό συνεχίζουμε επιθετικά και με αισιοδοξία. Θέλω και εγώ να ευχαριστήσω την οργανωτική επιτροπή και απευθύνω πρόσκληση προς όλους να επισκεφθούν την Έκθεση γιατί έχουν μόνο να κερδίσουν. Θα διαπιστώσουν ότι τα ελληνικά χέρια και μυαλά μπορούν να κάνουν τη διαφορά» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.