ierissos_diamartyria_astynomiko_tmima_01.jpg

Σε ανωμοτί κατάθεση καλούνται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, συνολικά 27 άτομα, για επεισόδια που έλαβαν χώρα τους τελευταίους μήνες στη βορειοανατολική Χαλκιδική και συνδέονται με τις αντιδράσεις κατά τις εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήλσεων, πρόκειται στην πλειονότητά τους για κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής που εναντιώνονται στην επένδυση στην περιοχή τους. Οι βαρύτατες πράξεις που διερευνώνται -μεταξύ αυτών της εγκληματικής οργάνωσης- φέρεται να τελέστηκαν από τις αρχές του περασμένου Μάιου έως το τέλος Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων, τα υπό διερεύνηση επεισόδια αφορούν τραυματισμό αστυνομικών μετά από κινητοποίηση στο δάσος τού Κάκαβου, καταγγελία για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Ι.Χ. αυτοκίνητο συγγενικού προσώπου εργαζόμενου στα μεταλλεία κ.ά.

Τα αδικήματα που διερευνά η Εισαγγελία είναι αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, της βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κατασκευής και προμήθειας εκρηκτικών, της έκρηξης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της διατάραξης κοινή ειρήνης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.