evropaiki_protefoysa_neolaias_thessaloniki_ypopsifia_02.jpg

Δύο προγραμματικές συμβάσεις για την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 και του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης .

Οι συμβάσεις θα υπογραφούν μεταξύ Δήμου Θεσσαλονίκης, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης και της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Οι συμβάσεις είναι ύψους 185.000 ευρώ και τα χρήματα προέρχονται από τον προϋπολογισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ).

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ Μαρία Πασχαλίδου υπογράμμισε ότι, «η προώθηση της ανάπτυξης και η διεθνής συνεργασία της μητροπολιτικής περιοχής της Θεσσαλονίκης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πόλη».

Αναφερόμενος στις προγραμματικές συμβάσεις που θα διαρκέσουν τρία χρόνια και η ισχύς τους αρχίζει από την ημέρα της υπογραφή τους ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε., Σπύρος Πέγκας τόνισε: «Τώρα πλέον ξεκινάει δυναμικά η προετοιμασία και η εκτέλεση δράσεων της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας. Ξεκινάμε με αφετηρία τη σημερινή ημέρα και με στόχο να προσελκύσουμε νέους από όλη την Ευρώπη και να ενισχύσουμε τον τουρισμό στην πόλη μας».

Οι συμβάσεις αφορούν την οικονομική στήριξη των δράσεων, την προβολή και επικοινωνία, την εμπορική διαχείριση (παραγωγή και κυκλοφορία αντικειμένων με το λογότυπο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας Θεσσαλονίκη 2014), την παροχή τεχνογνωσίας καθώς και τη διάθεση του αναγκαίου προσωπικού.