Με τους χειρότερους οιωνούς αρχίζει η νέα σχολική χρονιά, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα σε μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι από τα σχολεία θα ξεκινήσει ένα κύμα αντίστασης και ανατροπής.


Η χρονιά αυτή θα είναι διαφορετική, είπε ο κ. Τσίπρας, καθώς «η κυβέρνηση του μνημονίου έχει αποφασίσει να διαλύσει ό,τι πολυτιμότερο έχει μείνει σε αυτή τη χώρα, που είναι το δημόσιο σχολείο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στους μαθητές ότι «το πρώτο μάθημα που θα κάνετε θα είναι το πιο σπουδαίο μάθημα της ζωής σας, είναι το μάθημα της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας και της βοήθειας στο διπλανό, στο συμμαθητή που έχει μεγαλύτερο πρόβλημα». Επίσης, τους κάλεσε να στηρίξουν τον αγώνα των γονιών τους και των καθηγητών τους, γιατί, όπως είπε, είναι αγώνας για να μείνει όρθιο το σχολείο.

Εμφάνιση σταρ του σινεμά

Η απήχηση που έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο μαθητικό κοινό, ήταν διάχυτη καθώς οι μαθητές του ΕΠΑΛ τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και με πλακάτ στα οποία έγραφαν: «Είμαστε άνθρωποι, όχι αριθμοί. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας, έβαλε και το... αυτόγραφό του σε κάποια απ' αυτά, όταν κλήθηκε από μαθήτριες να το κάνει!

Ότι εμφανίστηκε ως πρόεδρος 15μελους παλαιάς κοπής, καλώντας τους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία τους, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ο Σίμος Κεδικογλου, αναφορικά με την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο 1ο ΕΠΑΛ  Ν. Ιωνίας.

«Κλειστά σχολεία δεν είναι πρόοδος, είναι σκοταδισμός. Δεν είναι αγώνας, είναι επιστροφή στο Μεσαίωνα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.