Αν είχες έρθει με χρονομηχανή, απόψε, στο γήπεδο της Βέροιας, με το που θα έβλεπες το παιχνίδι, θα έβγαζες ένα συμπέρασμα: Είμαστε στην τελευταία αγωνιστική και η Βέροια, αν δεν κερδίσει, πέφτει… Διαφορετικά, πώς να εξηγήσεις τόση κλοτσιά!

 

Αυτό ήταν το παιχνίδι των γηπεδούχων: Κλότσα κι άγιος ο Θεός! Μακρινές μπαλιές από το βάθος της άμυνας, ο επιθετικός είναι νέος, τσαμπουκαλής, τρέχει, ρίχνει μια σπρωξιά, παίρνει τη μπάλα και βάζει γκολ! Έτσι μπήκε το γκολ της Βέροιας στο 80 από τον Μρντάγκοβιτς.

Από την άλλη είχαμε έναν ΠΑΟΚ που, στα 10 πρώτα λεπτά του α και β μέρους, αιφνιδιάστηκε. Βρέθηκε με την πλάτη στα σχοινιά, να δέχεται χτυπήματα και, αν δεν είχε βάλει τα… χεράκια του ο Χακόμπο (δυο φορές στο πρώτο και μία στο δεύτερο) κι αν οι παίκτες της Βέροιας δεν ήταν τόσο τσαπατσούληδες μπροστά στη μανία να σπρώξουν και μετά να τριπλάρουν (όπως στη φάση του σκόρερ που σουτάρει στα… περιστέρια μόνος με άδεια εστία και τον Χακόμπο να μην ξέρει τι να πρωτοσώσει), ίσως το σκορ να ήταν διαφορετικό.

Όμως, μετά το αρχικό ξάφνιασμα, ο Δικέφαλος έδειξε μέταλλο. Άντεξε στις κλοτσιές, έδωσε κι αυτός μερικές και, χάρη στην ποιότητα των παικτών του, που είναι σαφώς καλύτεροι από αυτούς της Βέροιας, πήρε το παιχνίδι. Ποιότητα που έδειξαν και στη φάση του 0-1 (18’ Βιτόρ, με δουλεμένη φάση και κεφαλιά του σκόρερ) και στο 0-2 (66’ Στοχ, που έδειξε τι σόι παίκτης είναι όταν τσίμπησε με τακουνάκι τη μπάλα και την έριξε μπροστά, για να πιάσει … άπιαστο σουτ).

Το πόσο υπολόγισε τον αντίπαλό του ο ΠΑΟΚ, φάνηκε από την ενέργεια του Στέφενς να κάνει δύο αλλαγές στο… 92 και στο 93! Προσπάθησε να κερδίσει χρόνο και να ηρεμήσει το παιχνίδι, αφού τα νεύρα ήταν στην… τσίτα από το 1ο ως το 90ο λεπτό.

Να το πάρει απόφαση ο ΠΑΟΚ. Ειδικά εκτός έδρας, τέτοιες ομάδες θα αντιμετωπίζει. Δεν μπορούν να τον συναγωνιστούν, φυσικά, στην ποιότητα. Άρα, θα το ρίξουν στην κλοτσιά. Ή, αν θέλετε, στη… δύναμη και στο φίζικαλ γκέιμ. Και να σκεφτεί κανείς ότι η Βέροια έχει παίκτες με τεχνικές αρετές… Σκεφτείτε τι έχει να γίνει σε άλλες έδρες! Καιρός, λοιπόν, να παίζει καλύτερα και να μη διεκπεραιώνει. Εκτός αν κι αυτήν τη φορά τα μυαλά ήταν στα… κύπελλα Ευρώπης…

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Βέροιας

Διαιτητής: Aλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Φλώριος Ελευθερίου (Αθηνών), Στυλιανός Τσολάκης(Αθηνών)

Βέροια (Κάανεν): Αναστασόπουλος, Τραπ (74' Σεγκούντο), Μπάρμπας, Ορέστες, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Ζεζίνιο (84' Όστοιτς), Καλτσάς (84' Μάνος), Μπαργκάν, Μπεν, Μρντάκοβιτς

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Νίνης, Λούκας (81' Ολίσε), Στοχ (90+4' Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (90+3' Βούκιτς), Αθανασιάδης

Γκολ: Μρντάκοβιτς (83') /  Βίτορ (18'), Στοχ (66')

Κίτρινες Κάρτες: Αμαραντίδης (21'), Μρντάκοβιτς (29'), Γεωργιάδης (54'), Αναστασόπουλος (67') / Χακόμπο (29'), Τζιόλης (42'), Κατσουράνης (47'), Λούκας (50')