Η Ελλάδα εξασφάλισε και μαθηματικά την είσοδό της στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου κερδίζοντας 1-0 την Λετονία με το αγαπημένο της, εθνικό πια σκορ! Δείτε πώς μπορεί να γίνει κι ένα μικρό θαύμα:
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με το πλασέ στο 58΄ μετά από κάθετη πάσα του Σαμαρά. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Κατσουράνης.


Ωστόσο παρά τη νίκης της Εθνικής η εικόνα στη βαθμολογία δεν άλλαξε, αφού η Βοσνία αν και έχανε 1-0 στο ημίχρονο νίκησε 2-1 στη Σλοβακία και είναι φαβορί για το απευθείας εισιτήριο για το Μουντιάλ χάρη στα διαφορά των γκολ. 

Απομένουν δύο ακόμη αγώνες για την Εθνική τον Οκτώβριο και οι δύο στο Καραϊσκάκη με τη Σλοβακία και το Λίχτενστάιν, ενώ οι Βόσνιοι υποδέχονται το Λίχτενστάιν και παίζουν στην αδύναμη Λιθουανία.

Έτσι, αν υποθέσουμε ότι κερδίζουμε τους δύο αγώνες στο Καραϊσκάκης, ελπίζουμε στην ήττα των Βόσνιων στη Λιθουανία... Δύσκολο, αφού οι Λιθουανοί δεν ελπίζουν, πλέον, ούτε στα μπαράζ. Θα είναι παντελώς αδιάφοροι, αλλά είναι και πεισματάρηδες και βάζουν ψηλά το εθνόσημο. Αυτό θα είναι -αν συμβεί- το μικρό θαύμα...

Από εκεί κι ύστερα, θα βρεθούμε -οπωσδήποτε- στα μπαράζ, αφού ακόμη κι αν όλα πάνε στραβά για την εθνική μας, τη δεύτερη θέση δεν τη χάνει -πλέον- με τίποτα...

ΣΚΟΡΕΡ: 58' Σαλπιγγίδης

ΔΟΚΑΡΙ: 90'+2' Τοροσίδης

ΔΙΑΙΗΤΗΣ: Κρίστιν Γιάκομπσον (Ισλανδία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90'+3' Κατσουράνης - 86' Ρούγκινς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 86' Κατσουράνης - 60' Βερπακόφσκις

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (74' Καραγκούνης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Νίνης, Σαλπιγγίδης (64' Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς (88' Φετφατζίδης), Μήτρογλου.

ΛΕΤΟΝΙΑ: Κολίνκο, Γκάμποβς, Μαξιμένκο, Μπουλβίτις, Γκορκς, Λάζντινς (61' Σινέλνικοβς), Λάιζανς, Ρούγκινς, Ζιούζινς (68' Καρασάουσκς), Τσάουνα, Βερπακόφσκις (79' Ράκελς).



Η βαθμολογία του 7ου ομίλου 
1. Βοσνία 19 
2. Ελλάδα 19 
3. Σλοβακία 12 
4. Λιθουανία 8 
5. Λετονία 7 
6. Λιχτενστάιν 2 

Η αγωνιστική (10/09) 
Λιθουανία-Λιχτενστάιν 2-0 
Σλοβακία-Βοσνία 1-2 
Ελλάδα-Λετονία 1-0 

Η επόμενη αγωνιστική (11/10): 
Ελλάδα – Σλοβακία 
Βοσνία – Λιχτενστάιν 
Λιθουανία - Λετονία