Στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα «STORM – Ανάπτυξη Υπηρεσιών Έξυπνων Πόλεων μέσω Τεχνολογιών CLOUD», θα πάρει μέρος ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

 

Η συμμετοχή του δήμου γίνεται  στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την ομάδα URENIO του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Η πρόταση που υπέβαλαν οι δύο φορείς, εγκρίθηκε τον Ιούλιο 2013. Στο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ, παίρνουν μέρος σε πιλοτικό επίπεδο τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις (Θεσσαλονίκη, Μάντσεστερ –Μ. Βρετανία, Βαγιαδολίδ -Ισπανία και Αγκουέδα –Πορτογαλία). Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 36 μήνες.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν, «μέσα από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα δοθούν δυνατότητες σε στελέχη του Δήμου να εκπαιδευτούν σε βέλτιστες πρακτικές και ενέργειες που ακολουθούνται σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις σε μία προσπάθεια αναβάθμισης, σε ψηφιακό επίπεδο, των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο στους δημότες όσο και στις επιχειρήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Οι εφαρμογές του προγράμματος αφορούν τους τομείς της οικονομίας, της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, της ποιότητας ζωής, των ευφυών δικτύων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας και της ψηφιακής διακυβέρνησης.