Την εκτίμηση ότι «οι δύο κυβερνητικοί εταίροι φαινομενικά ανακρούουν πρύμναν μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών», κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη σύσκεψη των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου για τους πλειστηριασμούς.


Στην πραγματικότητα, προσθέτει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αγοράζουν χρόνο για να σχεδιάσουν τη σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών, ενώ υλοποιούν με τυφλή και απόλυτη εμμονή την εγκληματική πολιτική που οδηγεί ολοένα και περισσότερους πολίτες στην ανεργία και την απόγνωση και τα νοικοκυριά στην αδυναμία αποπληρωμής των δανειακών τους υποχρεώσεων.
Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι η αυτονόητη συνέχιση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών δεν είναι αρκετή. Είναι απαραίτητο, τονίζει, να συνοδευτεί από πολιτικές στήριξης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με μερική ή ολική διαγραφή των δανειακών τους υποχρεώσεων, στη λογική της προστασίας των ασθενέστερων και της επανεκκίνησης της οικονομίας, όπως έχει περιγραφεί στη σχετική πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.