Κλιμακούμενες και γενικευμένες κινητοποιήσεις, προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ, σε συνεννόηση με τις Ομοσπονδίες- κλάδους του Δημοσίου, αντιδρώντας στις απολύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών.

 

Τελικός στόχος είναι τα εγκαίνια της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, αφού οι δημόσιοι υπάλληλοι σε όλους τους τομείς, είναι ο εύκολος στόχος της κυβέρνησης το τελευταίο χρονικό διάστημα –ειδικά με το πρόγραμμα της κινητικότητας. Αναμένεται ότι, το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, η ΑΔΕΔΥ θα δηλώσει δυναμικό “παρών”.

H EE της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει «το συνεχιζόμενο πογκρόμ απολύσεων δεκάδων χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων που υλοποιεί η Κυβέρνηση» και τονίζει ότι «δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο "θάνατο" των Δημοσίων Υπηρεσιών και στην 'εκατόμβη" των απολύσεων».

Τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Ομοσπονδιών, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που, σε πρώτη φάση, θα κορυφωθούν το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, στη μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ.