Σε όλη την περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης, οι στάσεις των αστικών λεωφορείων βρίσκονται στα πρανή του δρόμου κι όχι σε εσοχές, αφού δεν υπάρχουν πεζοδρόμια. Αυτό επισήμανε, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Fm100 και στο δημοσιογράφο
Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Στεφανίδης.


Με αφορμή το δυστύχημα σε στάση του ΟΑΣΘ στο Ωραιόκαστρο, την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Στεφανίδης υπογράμμισε ότι ο ΟΑΣΘ ζήτησε από όλους τους δημάρχους να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας, με τις υποχρεώσεις των δύο πλευρών, αφού οι υποχρεώσεις του Οργανισμού αφορούν μόνον τον καθορισμό της στάσης, όμως ελάχιστοι ήταν οι δήμοι που ανταποκρίθηκαν.

Όσον αφορά το οικονομικό πρόβλημα του ΟΑΣΘ, ο κ. Στεφανίδης τόνισε ότι έχει ενημερωθεί, με επιστολή, ο αρμόδιος υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, αλλά και ο πρωθυπουργός και όλοι οι φορείς, ότι αν δε δοθούν τα, περίπου 60, εκατομμύρια που οφείλει το κράτος στον Οργανισμό, η αστική συγκοινωνία θα σταματήσει «πολύ σύντομα». Πρόσθεσε ότι, για να μην απαιτούνται τα χρήματα της κρατικής επιδότησης, θα πρέπει το εισιτήριο να αυξηθεί στα 1,70 €, κάτι που ομολόγησε ότι είναι δυσβάστακτο για τον κόσμο, στις οικονομικές συνθήκες που ζούμε.