Φωτογραφία αρχείου

Να σταματήσει η δίωξη σε βάρος των απελθόντων μελών του δ.σ. του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του ΑΠΘ, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία διδασκόντων. 


Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της, η εκτελεστική γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού υποστηρίζει ότι το είδος της συνδικαλιστικής δράσης που ασκούν οι σύλλογοι κρίνεται με πολιτικούς και όχι με ποινικούς όρους. 

Οι διδάσκοντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ζητούν να σταματήσει η διαδικασία δίωξης των πέντε πανεπιστημιακών του ΑΠΘ. Πρόκειται για το απελθών διοικητικό συμβουλίου του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, τα μέλη του οποίου κατηγορούνται για «διατάραξης της οικιακής ειρήνης». Το αδίκημα φέρεται να τελέσθηκε κατά την παρέμβαση που έκαναν σε κοινή εκδήλωση που είχε διοργανώσει η Οργανωτική Επιτροπή των εκλογών για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης και στην οποία παρευρίσκονταν τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών καθώς και τα υποψήφια μέλη του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΑΠΘ.

Η ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει ότι η ενέργεια αυτή δεν συμβάλλει στην ηρεμία και στην ψύχραιμη αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα σήμερα, σύμφωνα με την ΠΟΣΔΕΠ.

«Το θέμα της εκλογής των μελών των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων έχει οριστικά λήξει με τη σχεδόν καθολική συμμετοχή των καθηγητών στις εκλογές μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με ποσοστά που ξεπέρασαν το 80%. Κατά συνέπεια, η παραπομπή σε δίκη μελών του απελθόντος διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΔΕΠ για πράξεις που αφορούν σε μια εκλογική διαδικασία, η οποία έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς, έστω και με εμπόδια, δεν συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος», σημειώνει η εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ.