Νέα σεισμική δόνηση στη Φθιώτιδα σημειώθηκε στις 2.49 σήμερα μετά το μεσημέρι. Ακολούθησε άλλη μία ισχυρή σεισμική δόνηση, ενώ, νωρίς το πρωί, είχαμε σεισμό και στην Ήπειρο.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σεισμολογικού Σταθμού του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΑΠΘ, ο σεισμός στη Φθιώτιδα είχε μέγεθος 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και είχε σημειώθηκε σε απόσταση 123 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας, και 28 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Αταλάντης. Προερχόταν δηλαδή από τον ίδιο περίπου εστιακό χώρο του σεισμού της Τετάρτης.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στο λεκανοπέδιο Αττικής και είχε και πάλι σημαντική διάρκεια.

Σε δηλώσεις του, πριν από λίγο, ο διευθυντής ερευνών του γεωδυναμικού Ινστιτούτου Δρ. Αθανάσιος Γκανάς ανέφερε ότι πρόκειται για μετασεισμό του προχθεσινού γεγονότος.

Η τελευταία δόνηση έγινε αισθητή, από το ίδιο επίκεντρο, στις 4.10 μ.μ. Είχε μέγεθος 4,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Ακολούθησε άλλος ένας σεισμός, στις 4.18, ο οποίος, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, μετρήθηκε στα 3,9 Ρίχτερ.

Ο σεισμός στην Πάργα

Νωρίτερα, στις 7.19 το πρωί, σεισμική δόνηση καταγράφτηκε από το τηλεμετρικό σύστημα του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΑΠΘ και στην Ήπειρο. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 257 χιλιομέτρων δυτικά – νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Πάργας κι ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.