«Δεν χρειάζομαι τέτοιες νίκες. Δεν θέλω να τους πάρω την νίκη». Με τα λόγια αυτά, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ξεκαθαρίζει, σε συνέντευξή του στην ουκρανική ιστοσελίδα ua.tribuna.com, ότι δεν τον ενδιαφέρει η πρόκριση του Τσάμπιονς Λιγκ, αν είναι να την πάρει στα χαρτιά.

 

Εξηγεί, μάλιστα, στη συνέντευξή του αυτή, ότι η ομάδα αποκλείστηκε επειδή έπαιξε σε άδεια Τούμπα: «Είναι μία μεγάλη τραγωδία. Αλλά είναι κάτι το οποίο εμείς προκαλέσαμε. Πρέπει να έρθει κάποιος στην Τούμπα, στο στάδιο μας όταν θα είναι γεμάτο και τότε θα καταλάβει τι σημαίνει για εμάς να παίζουμε σε άδειο γήπεδο. Ο κόσμος είναι κάτι παραπάνω από δωδέκατος παίκτης μας ή ακόμα… και 14ος! Κάθε σύλλογος θα είχε πρόβλημα να παίξει σε άδειες κερκίδες αλλά για τον ΠΑΟΚ είναι ακόμα πιο βαρύ! Για εμάς είναι ένας είδος ιδεολογίας. Είναι θρησκεία!»

Τον ρώτησαν για το γεγονός ότι υπάρχει ιερέας που πάει στην Τούμπα. Κι εκείνος έβαλε τα πράγματα στη… θέση τους: «Δεν είναι  μόνο ένας. Υπάρχουν πάρα πολλοί ιερείς που πραγματικά αγαπούν την ομάδα. Έχω πολλούς φίλους στην Εκκλησία και όχι μόνο στην Ελλάδα. Έχω μείνει έκπληκτος για τον κόσμο της Εκκλησίας που βρίσκεται κοντά στον ΠΑΟΚ. Θα έλεγα ότι είναι σαν ένα κομμάτι του», είπε.

Παραδέχτηκε, επίσης, ότι «τα πολλά λεφτά από μόνα τους δεν… κάνουν την ομάδα. Τι γίνεται στην Ζενίτ ή μέχρι και πριν λίγο καιρό στην Ανζί; Πάρτε τους καλύτερους παίκτες του πλανήτη και ρωτήστε τους που θέλουν να πάνε: Στην Ζενίτ ή σε μία από τις  Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ,  Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Φυσικά και θα σας πουν κάποια από τις φημισμένες ομάδες. Είναι άσχημο λοιπόν να είσαι επενδυτής σε μία φημισμένη ομάδα;  Παρακολουθώ πολύ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι άρρωστος με αυτήν την ομάδα. Μερικές φορές βλέπω και γερμανικό ποδόσφαιρο, μερικές και ισπανικό αν παίζει η Μπαρτσελόνα. Πάντα παρακολουθώ και τις ομάδες που έχουν δικούς μας παίκτες όπως έβλεπα την Άρσεναλ όταν είχε τον Αρσάβιν και τη Ρεάλ όταν είχε τον Τσερίσεφ. Εγώ θα ήθελα να δω και κάποιους παίκτες του ΠΑΟΚ κάποτε να φτάσουν να παίζουν σε αυτό το επίπεδο».

Όσον αφορά τη στήριξη των ΠΑΟΚτσήδων στην ομάδα, τη συνέκρινε με αυτήν άλλων οπαδών και θυμήθηκε ότι, στη Ρωσία, είχαν πουλήσει… δέκα διαρκείας και τώρα, σε καιρούς ανέχειας, ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τα 11.000: «Στην Ρωσία δεν υπάρχει ομάδα όπου οι οπαδοί της να στηρίζουν τόσο πολύ την ομάδα τους όπως στον ΠΑΟΚ! Κάτι πήγε να γίνει με την ΤΣΣΚΑ, κάπως καλά ήταν τα πράγματα με την Ζενίτ, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που γίνεται στον ΠΑΟΚ. Ως τώρα έχουμε πάνω από 10.000 διαρκείας. Κάποια χρονιά που ο ΠΑΟΚ δεν είχε επενδυτή αγόρασαν 25.000 άνθρωποι εισιτήριο διαρκείας. Για να βοηθήσουν την ομάδα.  Και στην Ρωσία πουλάνε εισιτήριο με 50 και ρωτάνε γιατί όχι 30; Ακόμα θυμάμαι πλούσιους ανθρώπους στην Ρωσία να μου ζητάνε πρόσκληση για να μπουν στο γήπεδο. Κανείς δεν θέλει να πληρώσει. Κάποια στιγμή είχαμε πουλήσει μόνο δέκα διαρκείας!»

Για τους Έλληνες παίκτες είπε ότι «χρειάζονται πειθαρχία, εκεί είναι όλο το θέμα» και για τον Χουμπ Στέφενς ότι δεν παρεμβαίνει στο έργο του. «Είμαι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και ρωτήστε όποιον επιχειρηματία θέλετε για τη σημασία του επαγγελματισμού. Αν έχω προσλάβει έναν προπονητή που τον θεωρώ επαγγελματία, τι να του προτείνω εγώ; Η δουλειά μου είναι να εντοπίζω προβλήματα και να δημιουργώ κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψει», κατέληξε.