-Μην είσαι χαζός! Θα βρούμε αγοραστή στο Ίντερνετ!
Με τα λόγια αυτά, 25χρονος Γεωργιανός, που ζει στη Θεσσαλονίκη, έπεισε 34χρονο Αρμένιο να πουλήσει ένα αρχαίο νόμισμα που είχε στην κατοχή του. Οι αγοραστές, όμως, ήταν αστυνομικοί... 

Οι δυο νεαροί έβαλαν μικρή αγγελία στο Ίντερνετ κι αναζητούσαν αγοραστή. Κάποιος ανταποκρίθηκε -έδινε 2.000 ευρώ για να αποκτήσει το νόμισμα- και το ραντεβού "κλείστηκε" για χθες το μεσημέρι, στο Νέο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης.

Ιδιοκτήτης και... μεσάζοντας εμφανίστηκαν με το νόμισμα στα χέρια και, με το που πήραν τα χρήματα -τα οποία ήταν προσημειωμένα- αστυνομικοί έκαναν έφοδο και τους συνέλαβαν.

Το νόμισμα δόθηκε σε αρχαιολόγο της 16ης Εφορείας Κλασσικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων, η οποία γνωμάτευσε πως εμπίπτει στις ειδικές διατάξεις του νόμου για την προστασία αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Έτσι, το νόμισμα κατασχέθηκε και οι δυο δράστες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, πήραν το δρόμο για τον εισαγγελέα.

Μάλιστα, σε βάρους του 25χρονου εκκρεμούν δύο αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους για «ψευδή ανωμοτί κατάθεση» και «απόπειρα κλοπής».