Φωτογραφία Αρχείου
Φωτογραφία Αρχείου

Μονοκινητήριο αεροσκάφος, που χρησιμοποιείται σε ψεκασμός νεφών, στο πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας, έχασε τον έναν τροχό, κατά την προσγείωσή του, το πρωί της Τετάρτης, 14 Αυγούστου 2013, στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης.

 

Αμέσως, στο αεροδρόμιο σήμανε συναγερμός και στον διάδρομο προσγείωσης έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής και τα ειδικευμένα συνεργεία. Οι δυο χειριστές, πάντως, βγήκαν από την άτρακτο σώοι.

Για προληπτικούς λόγους, ο διάδρομος προσγείωσης απογείωσης έκλεισε, για περίπου 10 λεπτά, έως ότου γίνει ο απαραίτητος έλεγχος, ώστε να μην υπάρχει κάποιο αντικείμενο στον ασφαλτοτάπητα και, στη συνέχεια, άνοιξε, για να συνεχιστούν οι προσαπογειώσεις των αεροσκαφών.

Να σημειωθεί ότι τα αεροσκάφη κατά την απογείωσή τους από κάποιο αεροδρόμιο είναι εφοδιασμένα με καύσιμα που επαρκούν ώστε αυτά να επιστρέψουν στο ίδιο αεροδρόμιο από όπου ξεκίνησαν. Έτσι, δεν υπήρχε πρόβλημα με τα αεροσκάφη που αναγκάστηκαν να παραμείνουν στον αέρα, έως ότου λήξει το πρόβλημα με το μικρό αεροσκάφος.