Ο ΠΑΟΚ δεν πήγε για διακοπές στο Χάρκοβο αλλά θα παίξει για να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες πρόκρισης που έχει απέναντι στη Μέταλιστ. Αυτό τόνισε ο προπονητής της Θεσσαλονικιώτικης ομάδας, Χουμπ Στέφενς.


Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ενόψει της σημερινής συνάντησης στην Ουκρανία, για το γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολλανδός τόνισε:

«Πρέπει να βγάλουμε όσα περισσότερα στοιχεία μπορούμε και όσα κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια μας. Δεν ήρθαμε για διακοπές εδώ, θέλουμε να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο το έργο μας. Θέλουμε να βάλουμε γκολ. Η Μέταλιστ θα προσπαθήσει να μην το κάνουμε, αλλά αν δεν γίνει δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Για τη Μέταλιστ είναι πιο εύκολο, από τη στιγμή που έχει το προβάδισμα. Πρέπει να πετύχουμε πρώτοι γκολ και σίγουρα να μη δεχτούμε τέρμα από την αντίπαλό μας».

Για την πιθανότητα να κάνει αλλαγές στο βασικό σχήμα, σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, επισήμανε πως «θα κάνουμε αλλαγές, θα πρέπει να δούμε, όμως, και την τελευταία προπόνηση, το ποιοι παίκτες θα είναι σε καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Τον ρώτησαν και για την πιθανότητα τιμωρίας της Μέταλιστ από την UEFA: «Δεν είναι δικό μας το πρόβλημα, είναι της Μέταλιστ. Σε τέτοιες περιπτώσεις, επίσης, δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Όταν μια ομάδα παίζει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, δίνει τα πάντα για να περάσει. Είναι μια διαδικασία δύο παιχνιδιών, μετά από αυτήν ελπίζουμε να έχουμε και άλλα πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια να δώσουμε για τη χρονιά», απάντησε.

Η... άλλη πλευρά

Ο συνάδελφος του Στέφενς στον πάγκο της Μέταλιστ, Μίρον Μάρκεβιτς, μίλησε νωρίτερα από τον τεχνικό του «Δικέφαλου», υπογραμμίζοντας ότι «προσπαθούμε αυτή τη στιγμή να μην σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο της τιμωρίας. Δεν νομίζω πάντως ότι οι παίκτες επηρεάζονται και πρέπει να έχουν το μυαλό τους μόνο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και σε τίποτα άλλο. Οφείλουμε να παίζουμε το κάθε παιχνίδι, είτε για το πρωτάθλημα, είτε για την Ευρώπη και δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από φήμες. Είναι πολύ πιο σημαντικό το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και οι αγώνες του πρωταθλήματος, παρά η απόφαση της UEFA. Ο αγώνας στη Θεσσαλονίκη μπορεί να έφερε τη νίκη, αλλά δεν ήταν καλός για εμάς». 

Να σημειωθεί ότι, όταν μίλησε ο Μάρκεβιτς, στην αίθουσα δεν υπήρχε ούτε μεταφραστής, ούτε... Έλληνες δημοσιογράφοι, αφού ο οδηγός του πούλμαν που τους μετέφερε, από το ξενοδοχείο στο γήπεδο, για τη συνέντευξη... έχασε το δρόμο και δεν έβρισκε τρόπο να εισέλθει στο χώρο του γηπέδου!