Παρέμβαση για το θέμα της Συρίας έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σήμερα. «Ελπίζω αυτοί που παίρνουν αποφάσεις να μετρήσουν προσεκτικά το θέμα της επέμβασης στη Συρία» τόνισε. 


Ψήφισμα, το οποίο θα καταδικάζει «την επίθεση με χημικά όπλα από το καθεστώς Άσαντ» και θα εγκρίνει τα «απαραίτητα μέτρα για την προστασία των αμάχων» στη Συρία, υποβάλλει εντός της ημέρας η Βρετανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, όπου και αναμένεται σινο-ρωσικό βέτο. Το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν θα πρέπει να «απουσιάζει» από μία απόφαση για τη Συρία, λέει ο ΓΓ του ΟΗΕ εν μέσω διαφωνιών διεθνώς για μονομερή δράση. 

Σε περιοχές που ελέγχονται από τις συριακές αντικαθεστωτικές δυνάμεις στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού εισήλθαν την Τετάρτη οι επιθεωρητές του ΟΗΕ, επαναλαμβάνοντας έπειτα από διακοπή μίας ημέρας την έρευνα στις περιοχές όπου καταγγέλλεται ότι έγινε χρήση χημικών όπλων.

 Να «δοθεί χρόνος» για την εκπλήρωση της αποστολής ζητά ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, καθώς ο άξονας Βρετανίας-ΗΠΑ-Γαλλίας κινείται προς στρατιωτική δράση. Έτοιμες δηλώνουν, ΗΠΑ και Βρετανία για αεροπορικές επιδρομές.