Απορρίφθηκε, από το Πρωτοδικείο, το αίτημα που κατέθεσαν οι 88 σχολικοί φύλακες του δήμου Θεσσαλονίκης, με το οποίο ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι να κριθεί στην ουσία της, η προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη. 

Ως μάρτυρας εξετάστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. «Αυτήν την περίοδο έχουν σημειωθεί πολλοί βανδαλισμοί σε σχολικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης. Σκεφτείτε τι θα γίνει μετά το καλοκαίρι. Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι απλοί φύλακες. Έχουν προσωπική σχέση με τα παιδιά. Είναι αναγκαίοι και απαραίτητοι», είπε ο δήμαρχος, αλλά το δικαστήριο δεν πείσθηκε.

Η ουσία της υπόθεσης θα κριθεί στις 31 Οκτωβρίου 2013, από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονικης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, δήλωσε αμέσως μετά πως οι εργαζόμενοι «δεν περιμέναμε την απόφαση αυτή, καθώς τα αιτήματα σχολικών φυλάκων στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, είχαν γίνει δεκτά από το Πρωτοδικείο». Πρόσθεσε πως «θα έχουμε πια νέα δεδομένα και εξελίξεις στην διαθεσιμότητα των υπαλλήλων».

Αύριο, Τετάρτη, το πρωί ο σύλλογος των εργαζομένων του δήμου θα έχει συνάντηση με τους σχολικούς φύλακες για να αποφασίσουν τα βήματα του αγώνα τους. 

Σχολική φύλακας σε κατάσταση αμόκ
Λίγο μετά την απορριπτική απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, μια σχολική φύλακας, βγήκε στο μπαλκόνι του δημαρχείου σε κατάσταση σοκ. Φώναζε πως δεν έχει να ζήσει και ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και περιπολικό. 

Τελικά, η γυναίκα ηρέμησε και την παρέλαβε, λίγο αργότερα, από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, η κόρη της.