Ακούγεται απίστευτο; Είναι, όμως, πέρα για πέρα αληθινό. Και, μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει στην ίδια –πρώην- πελάτισσα!

Η συγκεκριμένη (τα στοιχεία της είναι στη διάθεσή μας) ήταν παλιά πελάτισσα της τράπεζας –είναι ξένων συμφερόντων. Πριν ενάμιση χρόνο κατήργησε τη συγκεκριμένη κάρτα (επισκέφθηκε υποκατάστημα –το ένα από τα δύο που απέμειναν στη Θεσσαλονίκη και της την έκοψε, με ψαλίδι, η υπάλληλος) και τέθηκε, λόγω οικονομικών δυσχερειών, σε ειδική ρύθμιση για τις υπόλοιπες. Φυσικά, η τράπεζα, κατήργησε όλα τα τραπεζικά προϊόντα –και τις κάρτες.

Δυο μήνες αργότερα, η πελάτισσα δέχτηκε έναν… λογαριασμό. Την καλούσε να καταβάλει ετήσια συνδρομή για την κάρτα που καταργήθηκε από την ίδια! Επισκέφθηκε, εν εξάλλω καταστάση, το υποκατάστημα της τράπεζας και, τελικά, η τράπεζα δέχτηκε πως δεν έπρεπε να καταβάλει –φυσικά- την ετήσια συνδρομή.

Φανταστείτε την έκπληξή της όταν, πριν τον Δεκαπενταύγουστο, έλαβε, πάλι, από την τράπεζα, λογαριασμό, που την καλεί να… πληρώσει εκ νέου, ετήσια συνδρομή, για την καταργημένη πιστωτική κάρτα!

Προς το παρόν δεν αποκαλύπτουμε τα στοιχεία της –γνωστότατης- τράπεζας. Επιφυλασσόμεθα, καθώς η πελάτισσα θα επισκεφθεί, αύριο, εκ νέου, το υποκατάστημα για… εξηγήσεις.