Άλλα επτά εγκαταλειμμένα (σχολάζοντα) περίπτερα -οι θέσεις των οποίων έχουν καταργηθεί- αποξηλώθηκαν και απομακρύνθηκαν οριστικά από τους δημόσιους χώρους της Θεσσαλονίκης.

Την αποξήλωση έκαναν ειδικά συνεργεία, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Θεσσαλονίκης να απελευθερωθούν ζωτικοί κοινόχρηστοι χώροι και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία και η διέλευση των πεζών, αφού προηγήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου.

Συγκεκριμένα σήμερα, Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013, ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των εγκαταλειμμένων περιπτέρων που βρισκόταν στις οδούς : Καυδιανού 17(από όπου οι φωτογραφίες), Προνοίας 17, Μοναστηρίου 155-157, Π. Μελά 38, Α. Σοφίας 29,Αγγελάκη 3-5, Αβδελά και Α. Σοφίας 66.

Να σημειωθεί ότι σε όλες τις υποθέσεις υπήρξαν αποφάσεις από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και την Επιτροπή Περιπτέρων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η κατάργηση των θέσεων αποφασίστηκε προκειμένου εκτός των άλλων να επιλυθούν τα προβλήματα που προκαλούσε η στενότητα των πεζοδρομίων. Σε όλες τις περιπτώσεις οι δικαιούχοι των περιπτέρων, είτε απεβίωσαν είτε αποχώρησαν οικειοθελώς διότι έκριναν τις θέσεις οικονομικά άγονες και μη βιώσιμες.