Στις Σέρρες από τη Θεσσαλονίκη, χωρίς να διέρχονται από τη Λητή, θα πηγαίνουν, πλέον, όσοι οδηγοί το επιθυμούν. Δόθηκε, το πρωί, στην κυκλοφορία, ο ανισόπεδος κόμβος Ασσήρου, της Εγνατίας Οδού.

 

Ο ανισόπεδος κόμβος της Εγνατίας Οδού στην Άσσηρο, συνδέει τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού με την παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών και με την τοπική οδό Ασσήρου-Λαγκαδά.

Ο εν λόγω κόμβος συνδέει τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού με την παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Σερρών και με την τοπική οδό Ασσήρου – Λαγκαδά. Θα αποτελέσει σημαντική κυκλοφοριακή αναβάθμιση για την ευρύτερη περιοχή, δεδομένου ότι απεμπλέκει τη Λητή από την υποχρεωτική διέλευση μέσω αυτής της κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Κιλκίς αλλά και από όλες τις κινήσεις από και προς την περιοχή Ασσήρου και Κριθιάς.

Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, μαζί με τον Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο και τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κ. Παρασκευά Σαββαΐδη.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, «με την παράδοση του συγκεκριμένου κόμβου στην κυκλοφορία, η Άσσηρος έρχεται πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη, ενώ η ευρύτερη περιοχή παίρνει μια σημαντική κυκλοφοριακή “ανάσα”.  Έργα όπως το σημερινό, αποδεικνύουν ότι υπάρχει σωστός σχεδιασμός για τη βελτίωση των υποδομών και συμβάλλουν στην καλυτέρευση της καθημερινότητας του πολίτη».