Σε περιπέτειες έχουν μπει δυο από τα πιο γνωστά στέκια νεολαίας της περιοχής του Λευκού Πύργου, το καφέ “Καφεναί” και το ρακάδικο “Μυρσίνη”. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι έχουν λαμβάνειν δεδουλευμένα κι ότι οι δυο επιχειρήσεις σκοπεύουν να συγχωνευθούν. Η εργοδοσία υποστηρίζει πως πρόκειται για συκοφαντίες.

 

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, σε συνάντηση που κάλεσε η εργοδοσία του “Καφεναί”, στα μέσα Ιουλίου, τους ανακοινώθηκε ότι η επιχείρηση θα κλείσει σε δύο βδομάδες και στη θέση της θα ανοίξει μια νέα. Έτσι, οι εργαζόμενοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το εργοδοτικό σχέδιο ήταν η συνένωση των δύο επιχειρήσεων που… γειτονεύουν, στο δρομάκι απέναντι από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (στις 17 Ιουλίου) με την οποία ζητούσαν να μην υπάρξει επιχειρησιακή μεταβολή. Το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης εξέδωσε προσωρινή διαταγή υπέρ των εργαζομένων.

Στις 5 Αυγούστου η επιχείρηση –παρά τη δικαστική απόφαση- έκλεισε και τρεις από τις γκαρσόνες απολύθηκαν. Επίσης, η ιδιοκτησία, κατέθεσε μήνυση κατά τριών εργαζομένων και δύο μελών του δ.σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης. Συνελήφθησαν μία εργαζόμενη κι ένας συνδικαλιστής, οι οποίοι δικάζονται, σήμερα, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στον “Καφεναί” καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι, όταν και θα προσαχθούν στο Αυτόφωρο οι δυο συλληφθέντες. «Γιατί όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουμε τα ίδια προβλήματα», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.