«Έχω τη διαβεβαίωση ότι οι Έλληνες δεν έχουν πρόβλημα αυτήν την ώρα στην Αίγυπτο», δήλωσε, από τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στην αραβική αυτή χώρα.

Ο κ. Γεροντόπουλος υπογράμμισε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον επιτετραμμένο μας στην Αίγυπτο, με τον πρέσβη και με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πρόσθεσε: «Εμείς παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση και πιστεύω ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν με τέτοιον τρόπο, ώστε οι Έλληνες να μην έχουν πρόβλημα. Θέλω να πιστεύω ότι και οι υπόλοιποι χριστιανοί δεν θα υποστούν διώξεις και δεν θα υποστούν ίσως τις συνέπειες της εσωτερικής διαμάχης».

Σε ερώτηση εάν υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσης των Ελλήνων σε περίπτωση ανάγκης, ο υφυπουργός απάντησε ότι «δεν υπάρχει μόνο για τώρα, υπάρχει πάντοτε για όλες τις χώρες, αν συμβεί κάτι».

Χιλιάδες -κι απόψε- οι διαδηλωτές

«Κάτω η στρατιωτική εξουσία» φωνάζουν κατά χιλιάδες οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, όπου ισχυρές δυνάμεις του στρατού με άρματα μάχης έχουν λάβει θέσεις προειδοποιώντας ότι θα απαντήσουν με πραγματικά πυρά εάν εκτραχυνθεί η κατάσταση. Συγκεντρώσεις λαμβάνουν ταυτόχρονα χώρα σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου.

Τέσσερις διαδηλωτές νεκροί στο βορρά, ένας αστυνομικός νεκρός στο Κάιρο. Φόβοι νέας ανάφλεξης μετά το αιματοκύλισμα της Τετάρτης που κόστισε περισσότερες από 600 ζωές…

Ισχυρές δυνάμεις του στρατού έχουν αναπτυχθεί με τεθωρακισμένα και άρματα μάχης στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Ένοπλες Δυνάμεις και αστυνομία είχαν προειδοποιήσει ήδη από χθες με χρήση πραγματικών πυρών για να αντιμετωπίσουν «έκτροπα» και επιθέσεις σε κρατικές εγκαταστάσεις.