Μετά την Ασπροβάλτα και ακτές της εκεί περιοχής, άλλη μια ακτή του νομού Θεσσαλονίκης, αυτή της Νέας Μηχανιώνας, απέκτησε τον ειδικό τηλεχειριζόμενο μηχανισμό που βοηθά άτομα με αναπηρίες να μπαίνουν στη θάλασσα για να δροσιστούν. 

Τα εγκαίνια της κατασκευής (που δεν είναι μόνιμη) πραγματοποήθηκαν, σήμερα, από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και το Δήμαρχο Θερμαϊκού, Ιωάννη Αλεξανδρή.

Η διάταξη SEATRAC, που βρίσκεται δίπλα από το ναυαγοσωστικό πύργο της βραβευμένης -με τη «γαλάζια σημαία»- παραλίας των Νέων Επιβατών, αποτελεί προμήθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μία καινοτόμα εφεύρεση της επιτροπής ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών, που έχει αποκλειστικό σκοπό να διευκολύνει διαφορετικές περιπτώσεις χρηστών ΑμεΑ, στους οποίους προσφέρεται είτε πλήρης ή μερική αυτονομία και σημαντική βοήθεια στον συνοδό κατά την είσοδό τους στη θάλασσα και την έξοδό τους από αυτή.



Η ειδική κατασκευή δεν επιφέρει μόνιμες αλλοιώσεις στο φυσικό περιβάλλον, μπορεί να τοποθετείται και να αποσυναρμολογείται γρήγορα, είναι ασφαλής για το χρήστη, αλλά και για τους υπόλοιπους λουόμενους, φιλική στο περιβάλλον, με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.