oasth-climaΑνοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το εισιτήριο του ΟΑΣΘ από την 1η Ιανουαρίου του 2014, στην περίπτωση που η πολιτεία δεν μπορεί να τηρήσει τα συμφωνημένα για την επιδότηση του εισιτηρίου, αφήνει ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο ράδιο Θεσσαλονίκη, την πιθανή αύξηση θα την αποφασίσει τριμελής Επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από εκπροσώπους του ΟΑΣΘ και των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών. Να σημειωθεί ότι, εδώ και πάνω από έναν χρόνο, ο ΟΑΣΘ εισπράττει την επιδότηση από την πολιτεία (για να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει εισιτήριο στα 0,80 και 0,90 €, την ώρα που, στην Αθήνα, το βασικό εισιτήριο τιμάται 1,40 €).

Πληροφορίες θέλουν ότι με την αύξηση το βασικό εισιτήριο θα φτάσει το 1 ευρώ, ενώ το εισιτήριο διάρκειας 90 λεπτών στο 1,20 ευρώ, το μισό εισιτήριο στα 0,50 λεπτά το βασικό και στα 0,60 λεπτά το χρονικό. Η τριμελής επιτροπή αναμένεται να καταλήξει στην εισήγηση της μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι η τελευταία αύξηση στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2011, όταν η τιμή στο εισιτήριο διαμορφώθηκε στα 0,80 ευρώ.