Την επαναλειτουργία του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών στο νέο Τεχνολογικό Λύκειο, καθώς και την επιστροφή των εκπαιδευτικών του καταργηθέντος Τομέα στην οργανική τους θέση, ζητούν, με κοινό ψήφισμά τους, καθηγητές και γονείς μαθητών του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Ευόσμου. 


Στο ψήφισμα, που υπογράφτηκε μετά την κατάργηση των 50 ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ.-ΕΠΑ.Σ., μεταξύ των οποίων και του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, κι έχει θέμα «Για ποια παιδαγωγική ευαισθησία μιλούμε;», υπογραμμίζεται πως η αντικατάσταση των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛΕ ΠΑΣ με αυτές των ΙΕΚ δεν είναι δυνατόν, αφού ένα ΙΕΚ έχει αποκλειστικό προσανατολισμό την επαγγελματική κατάρτιση, ενώ «μόνο το σχολικό περιβάλλον δύναται να αποτελέσει για το μαθητή χώρο δημιουργίας, ανακάλυψης και ολοκλήρωσης της προσωπικότητάς του».

Στο ψήφισμα αναφέρεται και το έργο το οποίο επιτέλεσαν οι μαθητές και μαθήτριες του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου, το οποίο χαρακτηρίζεται «σημαντικό». Ενδεικτικά, αναφέρονται το αλφαβητάρι για αυτιστικά παιδιά που κέρδισε το πρώτο πανελλήνιο βραβείο, οι αφίσες για σχολεία και εκδηλώσεις του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, τα προγράμματα Leonardo και άλλες δράσεις. 

Καθηγητές και γονείς ζητούν, ακόμη, να αποφευχθεί η άκριτη συνένωση τομέων και ειδικοτήτων, «εν ονόματι της παραπέρα προκαθορισμένης αριθμητικής συρρίκνωσης του αριθμού των οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών και άλλων ειδικοτήτων».