Γνωστός έμπορος ναρκωτικών, καταδικασμένος από τα ελληνικά δικαστήρια, ήταν ο ένας από τους δυο δράστες της ληστείας εις βάρος ηλικιωμένου, που διαπράχθηκε, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, στην Κομοτηνή.

 

Ο 45χρονος έμπορος ναρκωτικών, εισέβαλε μαζί με συνεργό του στο σπίτι 85χρονου, την ώρα που ο ηλικιωμένος κοιμόταν. Όρμησαν πάνω του, του έδεσαν χέρια και πόδια και τον φίμωσαν με το μαξιλάρι. Στη συνέχεια απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν αν δεν τους έδινε όσα χρήματα είχε. Οι ληστές πήραν 4.500 ευρώ και τρεις χρυσές λίρες και τράπηκαν σε φυγή.

Ο ηλικιωμένος, αν και δεμένος, προσπάθησε να βρει το κινητό του τηλέφωνο. Μάλιστα, στην προσπάθειά του αυτή, έχασε την ισορροπία του, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του δάπεδο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά. Ο 85χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Μετά από έρευνες, η αστυνομία εντόπισε, στην Κατερίνη, και συνέλαβε, προχθές το απόγευμα, τον 45χρονο. Κατά την προανάκριση ομολόγησε τη ληστεία. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι, εναντίον του είχαν εκδοθεί τρία εντάλματα σύλληψης, από τις Ελληνικές δικαστικές αρχές, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, για παρόμοιες περιπτώσεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν οι χρυσές λίρες, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στο δικαιούχο τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής για την ταυτοποίηση του συνεργού του.