Μια χαρά είναι οι σχέσεις Πούτιν - Σαββίδη, όπως λένε οι άνθρωποι του ομογενούς επιχειρηματία και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.

 

Τα σενάρια άρχισαν να εξυφαίνονται από κάποιους όταν, σήμερα, από το Ροστόφ, ο Ρώσος Πρόεδρος καταφέρθηκε κατά συγκεκριμένου επιχειρηματία που έκανε μία μεγάλη επένδυση στη χώρα μας. “Πρέπει να ερευνήσουμε γιατί επενδυτές δικοί μας και ξένοι επενδύουν αρκετά μεγάλα ποσά στο εξωτερικό μολονότι έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν και εδώ. Δεν ξέρω αν παρίστανται εδώ εκείνοι που επενδύουν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό”, είπε ο Ρώσος Πρόεδρος και πρόσθεσε:

“Μεταξύ άλλων, με έκπληξη ανακάλυψα ότι μια αρκετά σοβαρή επένδυση έγινε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας αλλά, ξέρουμε ποια οικονομικά και εν γένει χρηματιστικά προβλήματα υπάρχουν εκεί. Την ίδια ώρα, αν ένας επενδυτής διαλέγει τέτοια χώρα εμφανώς προβληματική για τις επενδύσεις του και την προτιμά, ας πούμε από την περιφέρεια του Ροστόφ γεννάται το ερώτημα γιατί και τι δεν είναι εδώ αρκετό. Μήπως η ρίζα του προβλήματος είναι αυτό που οι επιχειρηματίες ονομάζουν ως συχνή αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού;”

Με το που μεταδόθηκαν αυτές οι δηλώσεις όλοι άρχισαν να ψάχνουν ποιον επιχειρηματία εννοούσε. Και, προφανώς, επειδή δεν γνωρίζουν κανέναν άλλον, άρχισαν να μιλούν για τον… Ιβάν Σαββίδη!

Βέβαια, θα αναρωτηθεί κανείς ποια είναι η “μεγάλη επένδυση” που έκανε τελευταία ο Ιβάν Σαββίδης στην Ελλάδα: Η ΣΕΚΑΠ; Ο ΠΑΟΚ; Το… Μακεδονία Παλάς (για έναν χρόνο); Ή, μήπως, η… αγορά της βίλας Ζαρντινίδη;

Φυσικά, υπάρχει κι έτερος, Ρώσος, επιχειρηματίας, που επένδυσε, πρόσφατα, πολλά εκατομμύρια ευρώ, σε πετρελαϊκή εταιρία της χώρας μας. Και, ώ τι σύμπτωση, ο επιχειρηματίας αυτός, είναι από το Ροστόφ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στην… αναζήτηση του επιχειρηματία τέθηκαν και αθλητικά sites. Το καλά πληροφορημένο paokrevolution.blogspot.com, επικοινώνησε με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ανθρώπους του Σαββίδη και πήρε την εξής απάντηση: “Άριστες είναι οι σχέσεις του Σαββίδη με τον Πούτιν. Καμιά σχέση αυτές οι δηλώσεις αυτές σε ότι αφορά τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ”.

Παρά τις δηλώσεις πάντως του Ρώσου Προέδρου οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ πριν από 15 ημέρες ο εκπρόσωπος των ρωσικών σιδηροδρόμων βρέθηκε στην Αθήνα για να εκφράσει με επίσημο τρόπο το ρωσικό ενδιαφέρον για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.