Τα συλλυπητήρια εκ μέρους της Δημοτικής Κίνησης της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», όλου του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και την προσωπική βαθιά του θλίψη εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με αφορμή την απώλεια του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Γεράκη. 

Στη δήλωσή του, ο Γιάννης Μπουτάρης τονίζει πως αποχαιρετά «με συγκίνηση και πόνο ψυχής τον Γιώργο Γεράκη, έναν συναγωνιστή και φίλο, αφοσιωμένο και ταπεινό “εργάτη” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αγνό δάσκαλο, ανιδιοτελή πολιτικό και ενεργό πολίτη γεμάτο πάθος, φαντασία και αγάπη για τη ζωή, τη Θεσσαλονίκη και τον άνθρωπο.  Χαρακτήρας ασυμβίβαστος, αλλά ήπιος και διορατικός, αγαπητός στους φίλους, αλλά και στους αντιπάλους του, τους τελευταίους μήνες ο Γιώργος έδωσε με αξιοπρέπεια και γενναιότητα τη δική του άνιση μάχη για τη ζωή. 
Βαθύτατα δημοκράτης, διανοούμενος, επιστήμονας, εκπαιδευτικός, αλλά και συγγραφέας είχε από τα μαθητικά του χρόνια έντονη πολιτική και κοινωνική δράση, ενώ συμμετείχε στα κοινά της πόλης». 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τονίζει πως ο Γ. Γεράκης «δυστυχώς έφυγε νωρίς, σε ηλικία μόλις 53 ετών, για το μεγάλο ταξίδι ενώ θα μπορούσε να προσφέρει πολλά ακόμη στην παράταξη, στην κοινωνία, στην πόλη αλλά και στην οικογένεια του. Η απώλεια του, είναι οδυνηρή και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, για την Θεσσαλονίκη».

Συλληπητήρια από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου 

Με αφορμή το θάνατο του Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Γεράκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:  

«Γιώργος Γεράκης-Μια οδυνηρή απώλεια. Φίλος, συνοδοιπόρος, συνάδελφος τα τελευταία χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Γιώργος ήταν πάντα ένας άνθρωπος με θετικό πνεύμα, μαχητικότητα και προσήλωση στους στόχους του. Αξιοπρεπής στη ζωή του αλλά και στην αντιμετώπιση της δύσκολης αρρώστιας του, έφυγε πολύ νέος, σε μια περίοδο που η προσφορά του στο δημόσιο βίο είχε ξεκινήσει την πορεία της κορύφωσης. Εύχομαι δύναμη και υπομονή στη γυναίκα και στα παιδιά του. Εμείς θα τον θυμόμαστε με αγάπη».