Εικόνα ντροπής αντίκρισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Σταύρος Ανδρεάδης, στη Χαλκιδική και δεν άντεξε να μην το σχολιάσει, στο Facebook. 


Αποτύπωσε, με τον φωτογραφικό του φακό, το χώρο ενός μπιτς μπαρ, όπου τοποθετούνται τα άδεια μπουκάλια, τα σκουπίδια, αλλά και από εκεί όπου γίνονται οι προμήθειες του "μαγαζιού". Εικόνα άθλια που, όπως έγραψε ο ίδιος, τον γέμισε "θλίψη και οργή". 

Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα, με τα σπασμένα τραπέζια, τα άδεια μπουκάλια, τα... κιλίμια και τα χαλιά, θυμίζουν την παράγκα του Καραγκιόζη (αν κι εκείνη είχε στηθεί από ανάγκη κι ανέχεια, ενώ αυτή η κατάσταση στη Χαλκιδική υπάρχει επειδή κάποιοι θέλουν να κονομήσουν και κάποιοι άλλοι αδυνατούν να τους ελέγξουν). 

Να τι έγραφε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ:

Θλίψη και οργή
Χθεσινή εικόνα "υπηρεσιακού χώρου' ενός beach bar στην Κασσάνδρα. Φάτσα-φόρα στον κάθε επισκέπτη και λίγα μόνο μέτρα απο την παραλία. Η εικόνα παντού γύρω αντίστοιχη. Μια εικόνα ακραίας ευτέλειας, χυδαιότητας, βρωμιάς και παρακμής, που κυριολεκτικά σου προκαλεί ασφυξία. Και όλο αυτό το φρικτό καρκίνωμα δίπλα σε υπέροχες χρυσές αμμουδιές και γαλανά κρυστάλινα νερά, που είναι θησαυροί ανεκτίμητοι και σπανιότατοι σε όλο τον πλανήτη. Καταλαβαίνουμε επιτέλους τι έγκλημα κάνουμε; Το συναισθάνεται κανείς;
Ευτελείς και χυδαίοι οι ίδιοι εκπορνεύουμε αδίστακτα αυτή την πανέμορφη νεραιδα για πενταροδεκάρες.