Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στον ομώνυμο δήμο και τις Δυτικές συνοικίες. 


Το αυριανό δημοτικό συμβούλιο καλείται να εγκρίνει τους όρους και τις προϋποθέσεις παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου, όπως αυτοί συμφωνήθηκαν μεταξύ Δήμου και υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έτσι ώστε να αποκτήσει η τοπική κοινωνία έναν πνεύμονα ζωής.

Το στρατόπεδο, έκτασης 289 στρεμμάτων, θα παραχωρηθεί στο δήμο για 49 χρόνια. Στους χώρους του θα δημιουργηθεί, έτσι, το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της ΝΑ Ευρώπης. Τα υπάρχοντα κτίρια που έχουν κηρυχθεί διατηρητέα θα συντηρηθούν με ευθύνη του δήμου και σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία νεωτέρων μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού.  Όλα τα κτίρια θα χρησιμοποιηθούν για κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές χρήσεις και για αναψυχή.

Στην κυριότητα του υπουργείου θα παραμείνουν 25 πολεοδομημένα στρέμματα. ενώ οκτώ στρέμματα θα παραχωρηθούν στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. 


«Μετά από αγώνες 20 χρόνων έφθασε η δικαίωση. Η δυτική Θεσσαλονίκη κερδίζει, δίνοντας μάχες, το στρατόπεδο Παύλου Μελά. Η πόλη βγαίνει στη φύση και η φύση μπαίνει στην πόλη», δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος. Χαρακτήρισε την αυριανή «μέρα ευθύνης για όλους αλλά και μια ιστορική στιγμή για τους ανθρώπους των Δυτικών συνοικιών. Η ώρα της αναβάθμισης των Δυτικών συνοικιών έφθασε. Δίνουμε χρώμα, άρωμα, γεύση στον τόπο μας και το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης γίνεται προορισμός, αποκτώντας ακόμη ένα σημείο αναφοράς», κατέληξε.