Όλο και συχνότερο γίνεται, το τελευταίο χρονικό διάστημα, να εμφανίζονται παραγωγοί σε λαϊκές αγορές στις οποίες δεν έχουν δικαίωμα να τοποθετούν τους πάγκους τους.


Το φαινόμενο αυτό, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια τόσο των παραγωγών, όσο και των επαγγελματιών.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Παραγωγών Επαγγελματιών Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών «Ομόνοια», παραγωγοί, αντί να εργάζονται στις λαϊκές αγορές, που έχουν τοποθετηθεί από τον οργανισμό λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης, επιλέγουν κατά το δοκούν τις λαϊκές αγορές της αρεσκείας τους. Αποτέλεσμα, όπως είναι φυσικό, να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα, που αφορούν την χωροθέτηση και φυσικά την μείωση των τζίρων.

Το σωματείο Σωματείο Παραγωγών Επαγγελματιών Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών «Ομόνοια» δηλώνει, πως δεν πρόκειται να ανεχτεί άλλο, αυτή τη συμπεριφορά. Όπως αναφέρει, «καθημερινά είναι τα παράπονα τόσο από τους παραγωγούς, όσο και από τους επαγγελματίες, που ακολουθούν τη νόμιμη οδό στήνοντας τους πάγκους τους, εκεί που έχει οριστεί. Και που φυσικά ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να υπάρχουν ίσοι όροι για όλους».

Επισημαίνει, ακόμη, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει περίπου οι μισοί παραγωγοί που εργάζονται στις λαϊκές αγορές δεν έχουν θεωρημένες τις άδειες τους. «Άρα λοιπόν δεν έχουν παραστατικά των προϊόντων που πουλάνε. Και αυτό φυσικά σημαίνει, πως ο καθένας μπορεί να αμφισβητήσει, αν και κατά πόσο πρόκειται για προϊόντα παραγωγής τους ή αγορασμένα από τρίτους», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου.