Τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος   «STORM – Ανάπτυξη Υπηρεσιών Έξυπνων Πόλεων μέσω Τεχνολογιών CLOUD» ενέκρινε κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο. 


Κατά την εισήγηση του ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν σημείωσε ότι, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την ομάδα URENIO του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και με απώτερο στόχο να βελτιώσει τις υπηρεσίες ενίσχυσης επιχειρηματικότητας σε ψηφιακό επίπεδο. Σύμφωνα με τον κ. Καπόν, «μέσα από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα δοθούν δυνατότητες σε στελέχη του Δήμου να εκπαιδευτούν σε βέλτιστες πρακτικές και ενέργειες που ακολουθούνται σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις σε μία προσπάθεια αναβάθμισης, σε ψηφιακό επίπεδο, των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο στους δημότες όσο και στις επιχειρήσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης».


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ και αποτελεί πιλοτικό έργο διάρκειας 36 μηνών. Θα υλοποιηθεί παράλληλα σε τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις (Θεσσαλονίκη, Μάντσεστερ, Βαγιαδολίδ και Αγκουέδα). Θα προσφέρει εφαρμογές στους τομείς της οικονομίας, της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, της ποιότητας ζωής, των υπηρεσιών κοινής ωφελείας και της ψηφιακής διακυβέρνησης.