Σε πολύ καλά επίπεδα βρίσκεται η ανάπτυξη του πρώτου αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Γι αυτό και ο δήμος επεκτείνει τα σχέδιά του! 


Χθες, μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 30ου Γ.Ε.Λ Θεσσαλονίκης και του Ομίλου Νέων Επιστημόνων και Επαγγελματιών,  Εθελοντές του Δήμου Θεσσαλονίκης και στελέχη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος, ξεβοτάνισαν, συντήρησαν τα στηρίγματα και φρόντισαν τον Αστικό Αμπελώνα.

Παρόντες ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Οινοπαραγωγός Βαγγέλης Γεροβασιλείου.

«Ο αμπελώνας έχει μια πολύ καλή εικόνα. Φαίνεται ότι βοήθησε το μικροκλίμα της περιοχής και το έδαφος», δήλωσε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Fm100 και στον Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Πρόσθεσε πως σε ένα με δύο χρόνια, ο αμπελώνας θα παράξει το πρώτο του κρασί και θα δοθεί η ευκαιρία σε μαθητές σχολείων να δουν πώς γίνεται κάτι τέτοιο.


Όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος, σκοπός του δήμου Θεσσαλονίκης είναι να δημιουργήσει έναν οπωρώνα στο σημείο όπου βρισκόταν το Μηχανουργείο, αλλά και δύο χώρους για καλλιέργεια βοτάνων, έναν στη Χαριλάου κι έναν στην Άνω Πόλη, ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά –κυρίως- να βλέπουν από κοντά πώς καλλιεργούνται τα οπορωφόρα δένδρα και τα βότανα.

Ο κ. Ζέρβας επισήμανε ότι, παρά τις επιφυλάξεις ακόμη και κατοίκων της περιοχής, κατά την φύτευση του αμπελώνα, ότι θα σημειωθούν βανδαλισμοί στην έκταση απέναντι από το Καυτανζόγλειο, κάτι τέτοιο δεν έγινε, σε αντίθεση με άλλους κοινόχρηστους χώρους, κάτι που ενθάρρυνε το δήμο Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στις νέες σκέψεις για τη δημιουργία του οπωρώνα στην ίδια περιοχή.