Την πόρτα του Μαξίμου πέρασε, χθες, η Έλενα Ράπτη, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης. Φούντωσαν οι συζητήσεις για το τι συζήτησαν με τον πρωθυπουργό, όμως, η αλήθεια της συνάντησης απείχε παρασάγκας από τα σενάρια που κάποιοι έβαλαν στο νου τους... 


Η κ. Ράπτη είναι μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα. Με την ιδιότητά της αυτή έγινε δεκτή, από τον πρωθυπουργό. Ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για την πορεία της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, παρουσιάζοντάς του τον απολογισμό των μέχρι σήμερα δράσεων σε ένα εκτενές υπόμνημα άνω των 200 σελίδων. 

Έτσι, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να δει το τηλεοπτικό σποτ «Κίκο και το Χέρι», το παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ», το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς και το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας», τα οποία όλα αφορούν τα κακοποιημένα παιδιά. Επίσης, πληροφορήθηκε για τις 50 Συναντήσεις Εργασίας και Συνεργασίες που πραγματοποίησε η κ. Ράπτη με θεσμικούς φορείς, πολιτειακούς παράγοντες και εθελοντικές οργανώσεις, για την επίτευξη συμμαχιών με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

Επιτυχία θεωρείται η συμφωνία με 14 μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς (ΒΟΥΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΝΕΤ, ΕΤ3, MEGA, ANT1, ALPHA, STAR, ΣΚΑΪ, MAD, nickelodeon, MTV, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, TV100, tvCRETA) που δέχτηκαν να προβάλλουν δωρεάν καθημερινά για ένα μήνα το τηλεοπτικό σποτ  του Συμβουλίου της Ευρώπης «Κίκο και το Χέρι» ως κοινωνικό μήνυμα με την έγκριση του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου.

Η κ. Ράπτη μίλησε στο Βερολίνο στην εαρινή συνεδρίαση του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, όπου παρουσίασε τους άξονες δράσεις της εκστρατείας για την Ελλάδα, οι οποίοι έγιναν ομόφωνα αποδεκτοί και έχουν μέχρι σήμερα υλοποιηθεί στο μεγαλύτερό τους μέρος. Στη χώρα μας έγιναν 40 εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, υπήρξε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικά με τον Υποδιευθυντή της Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε.) Ταξίαρχο κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκη, ενώ το Συμβούλιο της Ευρώπης κύρωσε σύμβαση για την προστασία των παιδιών ενάντια στη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση (σύμβαση Lanzarote, που κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το 2008). 

Όλο το υλικό της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης μπορείτε να το βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις: