Μια... ντουζίνα έμποροι ναρκωτικών συνελήφθησαν, μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση  που πραγματοποιήθηκε σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κάλυμνο! Σύμφωνα με την αστυνομία, οι 12 συλληφθέντες είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης που έφερνε ναρκωτικά στη χώρα από την Αλβανία και τα διακινούσε κυρίως στην Κάλυμνο. 


Ως εγκέφαλοι του κυκλώματος, φέροντα τρία άτομα ηλικίας 48, 42 και 30 ετών, τα οποία διηύθυναν την "επιχείριση"... μέσα από τις φυλακές της Αλικαρνασσού. Οι υπόλοιποι εννέα, ηλικίας 30 ως 55 χρόνων, ήταν αυτοί που είχαν αναλάβει τη μεταφορά και τη διανομή των ναρκωτικών.

Η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε το Μάιο του 2013, όταν τα μέλη της σπείρας εισήγαγαν ποσότητες ηρωίνης από την Αλβανία. Τη μεταφορά είχε αναλάβει αλλοδαπός, ο οποίος αναζητείται. Αυτός παρέδιδε τα ναρκωτικά σε έναν 47χρονο και έναν 30χρονο -ο τελευταίος, ήταν αυτός που μετέφερε τα ναρκωτικά από την Αθήνα στην Κάλυμνο (για τη μεταφορά χρησιμοποιούσε τα πλοία της γραμμής, από το λιμάνι του Πειραιά).



Στην Κάλυμνο, τα υπόλοιπα τέσσερα συλληφθέντα μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι, ως τον Ιούλιο, η σπείρα διακίνησε  τουλάχιστον τρία κιλά και 250 γραμμάρια ηρωίνης.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν, το μεσημέρι της Πέμπτης, συνελήφθη στο λιμάνι του Πειραιά ο 30χρονος. Κουβαλούσε ένα κιλό ηρωίνη για την Κάλυμνο.



Σε σπίτια που χρησιμοποιούσε η σπείρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κάλυμνο, βρέθηκαν ένα κιλό και 282 γραμμάρια ηρωίνης, 750 γραμμάρια χασίς σε φούντα, 60 γραμμάρια μεθαδόνης, 116 ναρκωτικά χάπια, άγνωστη κρυσταλλική σκόνη βάρους 7,9 γραμμαρίων, δυο ζυγαριές ακριβέιας, 944 γραμμάρια πυρίτιδα, μια καραμπίνα με 35 γυσίγγια, τέσσερα σπρέι δακρυγόνου, μια σιδερογροθιά, 37 πυροκροτητές, βραδύκαυστο φυτίλι και 7.920 ευρώ, για τα οποία η αστυνομία πιστεύει ότι είναι εισπράξεις από το εμπόριο ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν  στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.