«Ήρθα εδώ να ξεμπλοκάρω το έργο» δήλωσε, αμέσως μετά τη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της «Αττικό Μετρό Α.Ε.», στη Θεσσαλονίκη, ο αρμόδιος υπουργός υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 


Ο υπουργός δεσμεύτηκε για πρόγραμμα έξι μηνών, στο οποίο θα υπερκεραστούν όλα τα προβλήματα. Όπως τόνισε, το χρονοδιάγραμμα «υλοποιείται και παρακολουθείται στενότατα από την Αττικό Μετρό», ενώ έστειλε σαφή προειδοποίηση προς την κοινοπραξία ότι εάν υπάρξουν αποκλίσεις, θα ληφθούν «οριστικές αποφάσεις» από την πολιτεία, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι έδωσε εντολή για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου της σύμβασης του μεγαλύτερου δημοσίου έργου της χώρας, προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε, ακόμη, για αύξηση των εργαζόμενων στο έργο στα 900 άτομα, παραδέχθηκε τις μεγάλες καθυστερήσεις των εργασιών, την όχληση των περιοίκων των εργοταξίων και την απώλεια θέσεων εργασίας.


Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στην πρόσφατη εκκίνηση της εκτέλεσης της σύμβασης κατασκευής της επέκτασης του Μετρό προς την Καλαμαριά, όπου θα απασχοληθούν περίπου 800 άτομα, αλλά και στην οδική σύνδεση 6ου Προβλήτα του ΟΛΘ με τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, η οποία θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2014. 

Επίσης, αναφέρθηκε και στο έργο επέκτασης και ενίσχυσης του διαδρόμου προσαπογείωσης αεροσκαφών 10-28 στο Αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», το οποίο υλοποιείται με δύο εργολαβίες. Η πρώτη αφορά την επέκταση του διαδρόμου κατά 900 μέτρα μέσα στη θάλασσα και έχει ολοκληρώσει το 68% του αντικειμένου της, όμως, όπως είπε, εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς. «Αυτό θα αλλάξει» σχολίασε. Ακόμη, για την επιτάχυνση υλοποίησης της δεύτερης εργολαβίας, με την οποία θα ενισχυθεί το υπάρχον τμήμα του διαδρόμου, σημείωσε ότι υπέγραψε μεταφορά πίστωσης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την υποβοήθηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Στρατού στον εντοπισμό και εξουδετέρωση βομβών, «ώστε να πάμε κι εδώ πιο γρήγορα», όπως είπε.