Με Θεία Λειτουργία και περιφορά της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεύκων, αρχίζουν απόψε το βράδυ οι εκδηλώσεις της γιορτής του πολιτισμού «Θεοτόκια» από τον δήμο και την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών.

 

Η λιτανεία θα γίνει από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της δημοτικής ενότητας Πεύκων, στις 8.30 το βράδυ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται την Τετάρτη 28 Αυγούστου, με ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο από τους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «Αργώ» (ΠΕΘΕΑ). Μετέχουν η Ομάδα Μαύρου Θεάτρου «Άσπροι Γλάροι», η Ομάδα Κρουστών, η Θεατρική Ομάδα, η Ομάδα Κινηματογράφου και ο Σύλλογος Γυναικών Ρετζικίου. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων, στις 8 το βράδυ.

Η αυλαία των «Θεοτοκίων 2013» θα πέσει στις 15 Σεπτεμβρίου με μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον αείμνηστο συνθέτη Απόστολο Καλδάρα, από την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής των Δημοτικών Ωδείων Νεάπολης-Συκεών, με ερμηνευτή τον Ανδρέα Καρακότα, που θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Άλσος Δελασάλ στις 9 το βράδυ. Να σημειωθεί ότι όλες οι εκδηλώσεις των «Θεοτοκίων 2013» έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Έχοντας το Θεοτόκο φως προστάτη και κύμα ενέργειας στους δρόμους που χαράξαμε, διερευνούμε τη θρησκευτική, πνευματική και πολιτιστική ροή αναζωογόνησης, δημιουργικότητας και ολοκλήρωσης. Τα “Θεοτόκια”, που σηματοδοτούν έναν κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων, λειτουργούν και φέτος ως αγνό έργο σύνδεσης και αναφοράς τεχνών, αντιπροσωπεύουν και προσεγγίζουν με σεβασμό αξίες, πρότυπα, διαστάσεις της ζωής», αναφέρουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Κώστας Νικολόπουλος, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «μια γιορτή πνευματικής αναφοράς και αναζήτησης, παραδοσιακής έκφρασης, κοινωνικής αίσθησης, καλλιτεχνικής εξέλιξης, ατομικής και ομαδικής ενθάρρυνσης και χαράς, σε μια εποχή που επιβάλλει την αποκρυστάλλωση σκέψεων, ενδιαφερόντων και επιλογών».

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν ως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Δες το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων με κλικ εδώ.