Κάτι λάθος έχουν καταλάβει εκεί στο Υπουργείο Οικονομικών: βάζουν το λύκο να φυλάει τα «πρόβατα»! Και σαν να μην έφτανε αυτό, εγκαταλείπει πλήρως το δικό του ρόλο που είναι να ελέγχει και να ορίζει τα εισοδήματα και τις δυνατότητες βαρών και δαπανών που μπορεί να έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης. 

Το δικαίωμα να ελέγχουν τα εισοδήματα και τις δαπάνες παραχωρεί στις τράπεζες άνευ όρων το Δημόσιο, χωρίς το ίδιο να εξασφαλίζει τα συμφέροντα του ενώ παράλληλα παραδίδει τους δανειολήπτες βορά στις ορέξεις των τραπεζιτών. 

Σε πυρετώδεις διεργασίες βρίσκονται οι υπάλληλοι των τραπεζών καθώς από τον Οκτώβριο και μετά θα καλούν τους δανειολήπτες των οποίων τα δάνεια έχουν «κοκκινίσει» και χρειάζονται ρύθμιση να δώσουν λεπτομερή αναφορά για το εισόδημά τους αλλά και για τις δαπάνες (πάγια, ενοίκια, διατροφή, εκπαιδευτικές υπηρεσίες κ.ά.).

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει δει το φως της δημοσιότητας και μέχρι στιγμής φαίνεται οτι είναι το επικρατέστερο, η μηνιαία δόση θα ορίζεται με  βάση την κατάστασή των δανειοληπτών. Δηλαδή, η τράπεζα θα καθορίζει λεπτομερώς το «μοντέλο διαβίωσης» έτσι ώστε να υπάρχουν λεφτά για την εξόφλησή της. Είναι το μοντέλο που εφαρμόζεται ήδη στην Ιρλανδία, όπου οι τράπεζες απαγορεύουν τα ταξίδια στο εξωτερικό και άλλες δαπάνες (πχ δαπάνες εκπαίδευσης για τα παιδιά, ασφάλειες, κλπ).
_________________________________________________________________
από το danioliptes.gr