Αρχίζει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου για τη μετατροπή του πρώην δημοτικού σχολείου Άνω Σταυρού σε χώρο έκθεσης λαογραφίας και πολιτιστικής κληρονομιάς, με επίκεντρο τον γνωστό παραδοσιακό οικισμό του δήμου Βόλβης.

Το έργο με τίτλο: «Μετατροπή κτιρίου πρώην Δημοτικού Σχολείου Άνω Σταυρού σε εκθετήριο για την ανάδειξη της Λαογραφικής/πολιτιστικής κληρονομιάς – ανακαίνιση κτιρίων πρώην Δημοτικού Σχολείου και τουαλετών – προσθήκη ημιυπαίθριου χώρου – διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου», συχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠΑΑ 2007-2013) και το Γεωργικό Ταμείο (ΕΓΠΤΑΑ).

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενέκρινε στις 16 Αυγούστου 2013 τη δημοπράτηση του έργου που έχει συνολικό προϋπολογισμό 328.086,83 ευρώ.

Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης τονίζει ότι: «υλοποιούμε τη δέσμευση μας να αξιοποιήσουμε τα εγκαταλελειμμένα σχολικά κτίρια και να μετατρέψουμε τις παλιές κοιτίδες παιδείας σε κοινωφελείς χώρους, σε εστίες πολιτισμού, όπως στην προκειμένη περίπτωση του πρώην δημοτικού σχολείου Άνω Σταυρού. Χωρίς επιβάρυνση στο δημότη, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες χρηματοδοτικές δυνατότητες, προχωράμε συστηματικά στη δημιουργία ενός σύγχρονου εκθετηρίου προβολής της πλούσιας πολιτιστικής και λαογραφικής παράδοσης της περιοχής μας».