H ΙΑΑF ανακοίνωσε ΕΠΙΣΗΜΑ ότι τις ΟΚΤΩ ημέρες των «απογευματινών» αγωνισμάτων του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ Πρωταθλήματος ΣΤΙΒΟΥ του 2013 στο στάδιο «Λουζνίκι» της Μόσχας διατέθηκαν 268.548 «Εισιτήρια» !


Αυτό σημαίνει ότι «κάθε απόγευμα» -κατά «μέσο όρο»- είχαμε 33.568 «εισιτήρια» (!) σε ένα στάδιο με καταμετρημένη χωρητικότητα 86.500 θέσεων (το 1980 στους Ολυμπιακούς Αγώνες το ίδιο στάδιο -επονομαζόμενο «Λένιν»- χωρούσε 103.000 θεατές) !
Αυτό ο Στάδιο βρίσκεται στην πόλη της Μόσχας που έχει πληθυσμό 10.640.000 κατοίκων !
Ένα τρίτο «δεδομένο» είναι, ότι ο «Ρωσικός Λαός» -κατά τεκμήριο- αγαπάει και παρακολουθεί τον Αθλητισμό Στίβου !
Οι «αιτίες» για το «μισοάδειο» Στάδιο «Λουζνίκι» της Μόσχας (πλην του απογεύματος που αγωνιζόταν η Ελενα Ισινμπάγιεβα) στην Κορυφαία -ανά διετία- Παγκόσμια Γιορτή του Στίβου -με αγωνιζόμενο μάλιστα ένα πολυάριθμο «ΓΑΛΑΞΙΑ ΑΣΤΕΡΙΩΝ» του Αθλητισμού, πρέπει να «προβληματίσουν» και την ΙΑΑF και τους απανταχού ΦΙΛΟΥΣ του ΣΤΙΒΟΥ !
Δεν «χτυπά Κώδων Κινδύνου» για το ΜΕΛΛΟΝ του Κλασικού Αθλητισμού, αλλά «Βροντάει ΗΧΗΡΗ μεγίστη ΚΑΜΠΑΝΑ» ! Ευελπιστώ, όχι σε «ώτα ΜΗ ακουόντων» !
Οι επιγενόμενες "προσθέσεις" (άλλων 128.000 ατόμων -!- στα 268.548 "εισιτήρια") στο στάδιο Λουζνίκι" -ως Φιλάθλων- των αγωνιζομένων αθλητών, των προπονητών, διαπιστευμένων "παραγόντων", δημοσιογράφων, κριτών, φωτορεπόρτερς, τεχνικών των ΜΜΕ, κ.λπ. ουδόλως μετριάζουν τον "ΚΙΝΔΥΝΟ" από την ολοένα αυξανόμενη "ΑΠΟΥΣΙΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ" στις "κερκίδες" των Σταδίων !

Νίκος Μουρατίδης