Στη μέση κατηγορία κινδύνου έχει κατατάξει όλη τη Βόρεια Ελλάδα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Θεωρεί ότι ο κίνδυνος να ξεσπάσει, σήμερα, πυρκαγιά, σε κεντρική Μακεδονία και Θράκη, αλλά και στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία, δεν είναι τόσο μεγάλος.


Όπως μπορεί να δει κανείς με μια απλή ματιά στο χάρτη επικινδυνότητας που εκδίδει η ΓΓ Πολιτικης Προστασίας, μόνον η Λήμνος, η Λέσβος κι οι Σποράδες είναι σε υψηλή κατηγορία κινδύνου, στο χώρο της βόρειας Ελλάδας. Αντίθετα, στη νότια Ελλάδα, όλες οι περιοχές είναι, ή στην υψηλή κατηγορία ή στην πολύ υψηλή κατηγορία κινδύνου.

Ο πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αφορά την περιφέρεια της Αττικής, τη Νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία.



Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, για σήμερα Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνον τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το απόγευμα νότιοι, μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 ως 33 βαθμούς Κελσίου.