Το «μείζον θέμα της επανεκκίνησης της οικονομίας» θα συζητήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση που θα έχει κατά την επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η επίσκεψη του κ. Βενιζέλου θα γίνει την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και θα συζητήσει με εκπροσώπους Παραγωγικών και Κοινωνικών Φορέων και με ηγετικά στελέχη της Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με πηγές της Χ. Τρικούπη.

Ο κ. Βενιζέλος -επικεφαλής κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ στο οποίο θα μετέχουν και κυβερνητικά στελέχη του Κινήματος με αιχμή τα αναπτυξιακά και κοινωνικά υπουργεία, καθώς και οι υπεύθυνοι των αντίστοιχων Τομέων του Κινήματος-, θα αναφερθεί στους βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της χώρας «που αποτελούν και τη βάση της Επικαιροποιημένης Προγραμματικής Συμφωνίας, με την οποία θα πορευθεί η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα».

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις πολιτικές για:

  • - Τις αναπτυξιακές προτεραιότητες στους Τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, της ενέργειας και του περιβάλλοντος, των υποδομών, αλλά και του τουρισμού και της ναυτιλίας.
  • - Τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας, της εξωστρέφειας, της καινοτομίας, στην ελληνική παραγωγή, με αιχμή τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • - Την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά και την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μετά την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.
  • - Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με αλλαγές στο Φορολογικό, το "κανονικό ευρωπαϊκό Κράτος", την επιτακτική ανάγκη για μικρότερο ενεργειακό κόστος κ.α.
  • - Τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής με μέτρα ανακούφισης των ανέργων, προστασίας των Ευαίσθητων Κοινωνικά Ομάδων και την διόρθωση μέτρων που θίγουν ιδιαίτερα το κοινωνικό σύνολο χωρίς να αποδίδουν στην οικονομία (π.χ. φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης).

Επίσης, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις προοπτικές ενίσχυσης της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση, με τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους.

Πριν από την επίσκεψη του στη ΔΕΘ, ο κ. Βενιζέλος, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών στο Βίλνιους της Λιθουανίας, για το άτυπο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων που οργανώνει η λιθουανική προεδρία της ΕΕ.


από το ΑΠΕ - ΜΠΕ