Η 78η ΔΕΘ φέτος καινοτομεί και στην ψυχαγωγία, εγκαινιάζοντας νέες συνεργασίες με πολιτιστικούς-καλλιτεχνικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και προγραμματίζοντας ένα ευρύ πρόγραμμα παραστάσεων και δρώμενων για όλες τις ηλικίες.


Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιεί και πρόδρομες εκδηλώσεις πριν την έναρξη της ΔΕΘ, ξεκινώντας από την ερχόμενη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου (στις 19:30 στο Λευκό Πύργο) με την μουσικο-θεατρική παράσταση P.I.G.S. Revolution από μια ομάδα νέων ηθοποιών και μουσικών του ΚΘΒΕ, τους ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένους.

Η παράσταση θα επαναληφθεί στην πλατεία Αριστοτέλους την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 19:30, αλλά και στις 14 & 15 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στη θεατρική σκηνή (στον κήπο του κτιρίου διοίκησης της ΔΕΘ), εντός των εγκαταστάσεων της έκθεσης.

Η P.I.G.S Revolution αποτελεί το τελευταίο μέρος μιας ιδιότυπης μετεπιθεωρησιακής τριλογίας και παρουσιάζεται με τη μορφή happening κατά τη διάρκεια της 78ης ΔΕΘ, με αφορμή τη συνεργασία μεταξύ ΚΘΒΕ και ΔΕΘ-HELEXPO.

Για τους μικρούς φίλους της, η ΔΕΘ κατάρτισε και ένα πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στη θεατρική σκηνή, στον κήπο του κτιρίου διοίκησης της ΔΕΘ.

Αυτό περιλαμβάνει την παράσταση το "Πέταγμα του Ίωνα", για παιδιά ηλικίας 3 έως 7 ετών, που είναι μία χορηγία του Θεάτρου Σοφούλη και του www.ThessalonikiArtsAndCulture.gr

Ακόμη, μικροί και μεγάλοι, θα απολαύσουν απόσπασμα της θεατρικής διαδραστικής πρότασης, με συμμετοχή και των παιδιών, "ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ THE MUSICAL", που είναι μία χορηγία του Θεάτρου Αυλαία και του www.ThessalonikiArtsAndCulture.gr