Ο παλμός του επιχειρείν της περιφέρειας χτυπά στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με τη δυναμική συμμετοχή εταιρειών από διάφορους κλάδους στο θεματικό αφιέρωμα «Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα» που θα αναπτυχθεί στα περίπτερα 10,16 και 12. 

 Εκατόν είκοσι πέντε επιχειρήσεις θα δώσουν το «παρών» με τα προϊόντα τους στο εν λόγω θεματικό αφιέρωμα που μετρά την τρίτη συνεχή του διοργάνωση στο πλαίσιο της Γενικής Έκθεσης του Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στο «Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα» μεγάλη θα είναι η συμμετοχή από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) με 50 επιχειρήσεις-μέλη του, από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) με 25 επιχειρήσεις-μέλη του και από το Επιμελητήριο Σερρών με 50 επιχειρήσεις-μέλη του. Ακόμη, στην 78η ΔΕΘ θα συμμετάσχει και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο θα παρουσιάσει το σύνολο των υπηρεσιών και δραστηριοτήτων του.

Ευρεία θα είναι και η παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τους εκπροσώπους του συνόλου των Επιμελητηρίων της περιοχής. 

Το θεματικό αφιέρωμα «Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα» θα προβάλλει τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, τα ήθη και τα έθιμα, καθώς και την επιχειρηματική ανάπτυξη στην περιφέρεια, μέσα από την παρουσία Επιμελητηρίων και Περιφερειών της χώρας. Βασικοί άξονες είναι το τρίπτυχο «επιχειρηματικότητα, τεχνολογία, καινοτομία», η τοπική παραγωγή, ο τουρισμός και η λαϊκή παράδοση.

Η ΔΕΘ-Helexpo συνεπής στην περιφερειακή της στρατηγική συνεχίζει να αναπτύσσει δράσεις που αναδεικνύουν την παραγωγή των τοπικών κοινωνιών, δίνοντας βήμα για την προβολή και προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.