Περισσότερες από 20 θα είναι οι διεθνείς συμμετοχές στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα διεξαχθεί από 7-15 Σεπτεμβρίου. 


Κύπρος, Αυστραλία, Βραζιλία, Νότιος Αφρική, Νιγηρία, Σλοβακία, Ιράκ, Ιράν, Ινδονησία, Πολωνία, Ρουμανία, ΗΠΑ, Αλβανία, Λιβύη και Βιετνάμ θα «φιλοξενηθούν» στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ, στο πλαίσιο του θεματικού αφιερώματος Kosmos, ενώ θα υπάρχει και ομαδική συμμετοχή επιχειρήσεων από το Κόσοβο και την Ταϊβάν.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, θα μπορούν επίσης να πάρουν μια «γεύση» από χρώματα κι αρώματα της Ινδίας, του Πακιστάν, της Αιγύπτου, του Νεπάλ και της Βουλγαρίας, στο περίπτερο 5 των λιανικών πωλήσεων.

Συνολικά, οι εθνικές συμμετοχές είναι οχτώ, ενώ οι υπόλοιπες αποτελούν οργανωμένες ομαδικές συμμετοχές, μέσω Επιμελητηρίων ή ιδιωτικών εκθεσιακών οργανισμών. Μάλιστα, στην περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών, η ομαδική συμμετοχή οργανώνεται από ομογενειακό εκθεσιακό οργανισμό, παράλληλα με επιχειρηματική αποστολή.


Μεταξύ άλλων, στην 78η ΔΕΘ, το «παρών» θα δώσει το Ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (HACCI), το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας - Αυστραλίας, το Ελληνοαφρικανικό Επιμελητήριο, αλλά και το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, που θα παρουσιάσει την ιταλική γαστρονομία στο περίπτερο 7