Προκάλεσε αντιδράσεις, από πλευράς κυβέρνησης, η επίσκεψη του νέου γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Δ. Βίτσα, στην ΕΤ3. Κι όχι τόσο η επίσκεψή του, όσο αυτά που είπε κατά την παρουσία του στο κτίριο της λ. Στρατού. 


«Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση όσοι απολύθηκαν πραξικοπηματικά από την ΕΡΤ θα επαναπροσληφθούν. Δεν υπάρχει ούτε ενδιάμεσος φορέας, ούτε ΝΕΡΙΤ. Για εμάς υπάρχει μόνο ΕΡΤ. Πάνω σ' αυτή θα στηθεί ο δημόσιος φορέας ραδιοτηλεόρασης. Στη φυσική συνέχεια της ΕΡΤ», είπε ο κ. Δρίτσας.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου είπε στους εργαζόμενους πως αν δεν υποβάλουν αίτηση για το νέο φορέα, ακυρώνουν την κυβέρνηση στην πράξη.

 Ο κ. Βίτσας χαρακτήρισε «παράνομη και αντισυνταγματική» την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, είπε ότι «καταλύεται η νομιμότητα» και διευκρίνισε πως «η  πράξη νομοθετικού περιεχομένου και το επόμενο νομοθετικό πλαίσιο δεν αναγνωρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και θα το διαγράψουμε αναδρομικά αν γίνουμε κυβέρνηση. Όσοι απολύθηκαν πραξικοπηματικά θα επαναπροσληφθούν. Δε λέμε ότι θα γυρίσουμε στην προηγούμενη ΕΡΤ, αλλά αποδείχτηκε ότι υπάρχει τρόπος να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση με σωστό τρόπο, χωρίς να είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, όπως αποδείχτηκε όλο αυτό το διάστημα αυτοδιαχείρισής της από τους εργαζόμενους. Εμείς δίνουμε παραπέρα βάση και σιγουριά στον αγώνα των εργαζομένων. Μπορεί να ακούγεται ως πολιτική υπόσχεση, αλλά δεν μπορώ να το πω αλλιώς».

Μάλιστα, προέτρεψε τους εργαζόμενους να μην εγκαταλείψουν τα κτίρια της ΕΡΤ: «Αν θελήσει η κυβέρνηση να διαμορφώσει κατάσταση με επεμβάσεις και καταλήψεις των κτηρίων (που σήμερα τελούν υπό λειτουργία διαχείρισης από τους εργαζόμενους), τότε διαμορφώνει ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό γεγονός. Εδώ είμαστε να αναμετρηθούμε σε όλα τα επίπεδα», κατέληξε.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Στις τοποθετήσεις Δρίτσα απάντησε η τοπική Νέα Δημοκρατία της Θεσσαλονίκης: «Η πρώτη επίσημη παρουσία του νέου Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη συνδέεται, όχι με κάποια δημιουργική πρόταση για την πόλη, αλλά με την μικροκομματική εμμονή στη συντήρηση εστιών έντασης και αναταραχής. Στον αντίποδα των χιλιάδων αιτήσεων εργαζομένων για συμμετοχή στη διαδικασία μετάβασης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης προς το μέλλον, ο νέος Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ.Βίτσας, επισκέφθηκε τους εναπομείναντες ελάχιστους καταληψίες των εγκαταστάσεων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη, για να δώσει οδηγίες συνέχισης της κατάληψης,  μοιράζοντας εύπεπτες υποσχέσεις επιστροφής στο παρελθόν.
Οι ενέργειες αυτές, αποκαλύπτουν το μηδαμινό ενδιαφέρον αυτής της αριστεράς για το μέλλον και τις πραγματικές αγωνίες των εργαζομένων, που  ήδη έχουν στρέψει μαζικά την πλάτη τους στις μεθοδεύσεις  του ΣΥΡΙΖΑ και των εντολοδόχων του», αναρτήθηκε στο Facebook.