Αυτήν τη φορά, η Ξάνθη δεν τον δυσκόλεψε… Κόντρα στην παράδοση των τελευταίων ετών, ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς καλύτερος, δεν κινδύνεψε ούτε για ένα λεπτό και πήρε αυτό που ήθελε: Άνετη νίκη!

 

Τι είδαμε απόψε στην Τούμπα; Αυτό που περιμένουμε για την υπόλοιπη χρονιά: Ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Στη μία ταχύτητα, ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός. Στην άλλη, οι υπόλοιποι.

Αξιόμαχη ήταν η Ξάνθη –όπως κάθε φορά. Όταν, όμως, αυτός ο ΠΑΟΚ ανέβαζε ταχύτητα, την άφηνε, μοιραία, πίσω. Παίκτες όπως ο Στοχ, ο Λούκας, ο Λίνο, ο Λάζαρ (για να μην αναφέρουμε κι άλλους) έδωσαν στον ΠΑΟΚ το κάτι παραπάνω, που έψαχνε…

Αυτοματισμοί, δουλεμένες στημένες φάσεις, ταχύτητα, ήταν ένα τρίπτυχο που διέθετε, απόψε, ο ΠΑΟΚ. Ομάδα προπονητή, με παίκτες που έχουν πολλές δυνατότητες.

Έχει, πάντως, και κενά. Για ένα μεγάλο διάστημα έδειχνε να… γέρνει αριστερά το γήπεδο. Η δεξιά πλευρά δε δούλευε όπως η απέναντι πτέρυγα. Επίσης, η μηχανή άργησε να πάρει μπροστά. Χρειάστηκε μια στημένη φάση (το φάουλ του Λούκας και η κεφαλιά του Βιτόρ), για να ανοίξει το σκορ και να “δουλέψει” ο ΠΑΟΚ. Όπως, επίσης, χρειάστηκε ένα ανόητο πέναλτι σε βάρος του Σαλπιγγίδη (ανόητο ως προς την επιμονή του παίκτη της Ξάνθης, που έριξε κάτω τον “κοντό” ενώ βρισκόταν σε θέση για γκολ), για να πάρει ο ΠΑΟΚ το σίγουρο 2-0 και να παίξει, πλέον, η Ξάνθη με “δέκα”…

Όμως ακόμη και όταν η Ξάνθη διέθετε 11 ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, ακόμη κι όταν το σκορ δεν είχε ανοίξει, η διαφορά των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Αμφιβάλω αν η Ξάνθη είχε τελική. Δε θυμάμαι αν ο Χακόμπο χρειάστηκε να αποκρούσει σε πάνω από μία φάση (πάντως, σε μια φάση που σφυρίχτηκε οφσάιντ στο β μέρος, όταν ο Χακόμπο βγήκε γρήγορα και μπλόκαρε ψηλά, ο παίκτης της Ξάνθης καλύπτονταν).

Η ταυτότητα του αγώνα

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο (76' Σκόνδρας), Βίτορ, Λόπεθ, Κίτσιου, Λάζαρ, Τζιόλης, Στοχ (73' Ολίσε), Λούκας, Σαλπιγγίδης (80' Νέτσιντ), Αθανασιάδης.

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Παΐτό, Βάλλας, Κομεσίδης (46' Φλίσκας), Γκοχουρί, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκούζμαν, Μάνταλος, Μαρσελίνιο (70' Μπέρτος), Μαρίν, Βασιλακάκης (57' Σολάρι).

Κίτρινες κάρτες: Λόπεθ, Λίνο, Στοχ, Μάνταλος, Κυριακίδης, Γκοχουρί

Κόκκινες κάρτες: Μπαξεβανίδης

Σκόρερ: Βίτορ 43', Λούκας 67' πεν., Αθανασιάδης 73'