Με θεατρικές-μουσικοχορευτικές παραστάσεις και επιδείξεις έπεσε για 7η συνεχόμενη χρονιά η αυλαία του προγράμματος «Δημιουργική απασχόληση μαθητών» του Δήμου Παύλου Μελά. 

Διακόσια τριάντα παιδιά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση διασκέδασαν και φόρτισαν τις μπαταρίες τους συμμετέχοντας από τις 25 Ιουνίου στις καλοκαιρινές δράσεις του δήμου. 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, παιδιά ηλικίας 6-12 απασχολήθηκαν δημιουργικά, με διάφορες δραστηριότητες, όπως αθλητισμό (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, πινκ-πονκ κ.α.) θεατρικό παιχνίδι , εικαστικά, μοντέρνο χορό και ομαδικά παιχνίδια.



Το πρόγραμμα είχε ως στόχο τη σωστή και ευχάριστη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των μαθητών με την ατομική και οργανωμένη δραστηριότητα, καθώς και την καλλιέργεια και διεύρυνση των κλίσεων και των δεξιοτήτων τους με τη βοήθεια εξειδικευμένων εκπαιδευτών, όπως γυμναστών, παιδαγωγών, θεατρολόγων, δασκάλων χορού και εικαστικών. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν και βιωματικά σεμινάρια με θέμα τα συναισθήματα και το διαδίκτυο από την Κινητή Μονάδα Παιδιών και Εφήβων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στο 7ο-14ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας. Την εποπτεία υλοποίησης του προγράμματος το οποίο ολοκληρώθηκε στις αρχές Αυγούστου είχε το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά.