Ανακοίνωση με τον τραγικό απολογισμό των διαδηλωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στο Κάιρο, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, 173 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στους κεντρικούς δρόμους όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών.  

Παράλληλα, 1.004 υποστηρικτές των Αδελφών Μουσουλμάνων συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια των χθεσινών ταραχών (558 στο Κάιρο), όπως ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών. 

Ο αδελφός του ηγέτη της αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, είναι μεταξύ των συλληφθέντων στην Αίγυπτο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της μεταβατικής κυβέρνησης. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι μεταξύ των νεκρών των επεισοδίων της Παρασκευής είναι και ο γιος ενός από τα ανώτατα στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Με τον κίνδυνο να ρίξει ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά, η μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου άφησε ρητά ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη νομική διάλυση της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων. «Το πρότεινε ο πρωθυπουργός, και η ιδέα εξετάζεται» ανέφερε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία έκανε έκκληση για τη διεξαγωγή πλήρους και ανεξάρτητης έρευνας για τις αιματηρές συγκρούσεις των τελευταίων ημερών στην Αίγυπτο, χαρακτηρίζοντας την αντίδραση των αρχών στις διαδηλώσεις ήταν «δυσανάλογη».